VATANDAŞI HAKSIZ VE HUKUKSUZCA DİNLEDİ

VATANDAŞI HAKSIZ VE HUKUKSUZCA DİNLEDİ

MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, 2014 yılında ‘Paralel yapı’lanma diye bilinen devlet içindeki yapılanmanın önceki yıllarda binlerce vatandaşı haksız ve hukuksuzca dinlediklerini, asılsız suçlama ve belgelerle sayısız insanın haksız ve hukuks

MAZLUMDER İl binasında basın toplantısı düzenleyen MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, 2014 yılında yaşanan olayları değerlendirdi ve 2015 yılında MAZLUMDER olarak beklentilerini dile getirdi.

2014 yılının savaşlar, işkenceler, iç çatışmalar, kadın ve çocuk cinayetleri, sığınmacı ölümleri, yoksulluk ve insanların insanlara yaptığı katliamlarla geçen bir yıl olduğuna dikkat çeken Taş,  Paralel yapılanma diye bilinen devlet içindeki yapılanmanın önceki yıllarda binlerce vatandaşı haksız ve hukuksuzca dinlediğini, asılsız suçlama ve belgelerle sayısız insanın haksız ve hukuksuz delillerle mahkum edildiklerinin ortaya çıkması gibi olaylar yaşandığını belirtti.

Ahmet Taş, 2014 yılında yaşanan olayları şu şekilde sıraladı:

Doğu Türkistan da Çin Halk Cumhuriyetinin Uygur Müslümanlarına yaptığı insanlık dışı asimilasyon, sindirme, haksız ve hukuksuz işkence ve idamları. Suriye’de 4. Yılına giren ve halen devam eden Beşar ESED zulmü ve buna bağlı yüz binlerce insanın ölümü, milyonlarca insanı (2 milyonu Türkiye’de) ülke içinde ve dışında mülteci durumuna düşmesi. Mısır da kanlı bir darbe ile iktidara gelen Sisi cuntasının Müslüman Kardeşlere ve Mısır halkına uyguladığı hukuk dışı hapis, idam ve işkence uygulamalar. Soma’da 301, Ermenek’te 18, diğer bölgelerimizde dahil olmak üzere 400’e yakın madencimizin denetimsizlik, ihmalkarlık ve aşırı kazanç hırsı sebebiyle hayatını kaybetmesi. 6 – 7 Ekim tarihlerinde bir siyasi parti başkanının çağrısı ile sokaklara çıkan silahlı, silahsız eylemcilerin Güneydoğu illeri başta olmak üzere ülkenin bir çok şehirlerinde sebep olduğu yakma, yıkma, öldürme, yaralama ve bu olaylarda 50’den fazla insanımızın hayatını kaybetmesi, okulların, ambulansların, belediye binalarının, kamu araçlarının, iş yerlerinin, bankalarla özel mülkiyetin tahrip edilip yağmalanması, Ülkemizde alınan onca güvenlik tedbiri ve yapılan hukuki düzenlemelere rağmen kadınlara yönelik öldürme, yaralama ve katliamların devam etmesi, Devam eden Barış süreci ve çatışmasızlık sonucu akan kanın durması ve çocukları dağa götürülen annelerin yaptıkları eylemlerle çocuklarının serbest bırakılması için PKK’ya çağrı amaçlı oturma eylemleri ve Türkiye’nin dört bir yanından destek görmeleri”.

Sözlerinin devamında Ahmet Taş, 2015 yılında MAZLUMDER ‘in beklentilerinden bahsetti: 2014 yılında haksız ve hukuksuz saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar dilerken, 2015 yılında bir önceki yılda yaşananların yaşanmaması, bu yılın barış ve kardeşliğin yılı olması için tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, hiç kimseyi ve grubu ötelemeden, ön yargılardan uzak, sorumluluk anlayışı ile insiyatif alıp çaba sarf etmeye davet ediyor, 2015 yılı barışın ve kardeşliğin yılı olsun diyoruz. “

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk ise, 1949 yılından beri Doğu Türkistan’ı işgali altında bulunduran Çin devleti, 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle Müslüman Uygur Türklerinin namaz kılmaları ve tesettürlü kıyafet giymelerinin yasaklanmasını kınadı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı