VE LAHİT AÇILDI!

VE LAHİT AÇILDI!

İÇİNDEN 4 KİŞİLİK AİLENİN KEMİKLERİ ÇIKTI?

Gültepe Mahallesi Gelincik Sokak üzerinde bulunan ve oto yıkamacı görüntüsü verilerek  içerinde  kaçak kazı yapılan  gecekonduya  Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekiplerince önceki gün gerçekleştirilen  baskında  ortaya  çıkarılan lahit mezar  açıldı? Herkesin içinde  ne olduğunu  erek ettiği  Roma dönemine ait olduğu belirlenen lahitten 4 kişiye ait iskelet, kafa tasları, gözyaşı şişesi ve bilezik çıktı?

Gültepe Mahallesi Gelincik Sokak üzerinde bulunan oto yıkama dükkanına  mahkeme kararı  ile gerçekleştirilen arama  sonucunda tesadüfen çıkarılan lahit Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın nezaretinde  açıldı?

Roma dönemine ait  ve yaklaşık  1700 yıllık olduğu tesbit edilen  lahitin kapağına  bağlanan halat keğçe yardımı ile kaldırılldı? Lahitin içinde isklete, kafa tası, gözyaşı şişeSİ ve bilezik bulundu. Müze görevlileri kazıyla ilgili çalışmalarını sürdürürken konuyla ilgili açıklama yapan Vali Süleyman Kamçı, şu değerlendirmelerde  bulundu? ?Bulduğumuz tarihi eserin kapağını açtık. Bir aile mezarlığı olduğunu düşünüyoruz. 4 tane kafa tası buldular. 1700 yıl öncesinden kalma mezarda gözyaşı şişesi ve bilezik sağlam kalmış. Bundan sonra arkeologlarımız gerekli çalışmayı yapacaklar. Bunun böyle kaldığını düşünmüyoruz. Daha arka taraflarında başka eserler de çıkabilir. Artık burası bir araştırma alanı oldu. Altın, takı yok. Demek ki normal vatandaş mezarıymış. Mezarlara takıyı koymamışlar. Sadece bir bilezik var. Bakır ya da altın olduğunu bilmiyoruz. Kral mezarı değil. Çünkü kral mezarları mermerden oluyormuş?                                                     

Vali  Kamçı ayrıca çevrede var olduğu tahmin edilen diğer eserlerin, lüx  konutların  altında olması durumunda, bina zeminlerine zarar vermeden arama yapılacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan  iş yeri görüntüsü verilerek  kaçak kazı yapılan gecekonduda  kiracı  olarak  kaldığı belirlenen  ve ´Suç işlemek amacıyla örgüt kurma´ suçundan  göz altına alınan 42 yaşındaki  Veli U. İsimli şahıs ve diğer 15 kişinin  emniyetteki  işlemelerinin  devam ettiği, ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından  adliyeye sevk edilerek  hakim karşısına çıkartılacakları öğrenildi?

HABER:  C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"