VEKİL ATAŞ’TAN MECLİS’TE DİKKAT ÇEKEN KONUŞMA

VEKİL ATAŞ’TAN MECLİS’TE DİKKAT ÇEKEN KONUŞMA

VATANDAŞLAR İÇİNDEN ÇIKILMASI ZOR BİR DURUM İÇİNDE

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te vatandaşların sorunlarını yine gündeme getirdi. İşsizlik ve yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Ataş, “İktidarın hatalı ve başarısız ekonomi yönetimi yüzünden mevcut kriz daha da derinleşmiştir, vatandaşlar için içinden çıkılması zor bir durum oluşturmuştur” dedi. AKP iktidarının başarısız ekonomi politikaları sonucu, dört milyondan fazla işsizin olduğu, gençlerde işsizlik oranının yüzde 30’ları geçtiği, geçtiğimiz yıla nazaran işsizlik ödeneğine başvuru sayısının yüzde 15 arttığını dile getiren Ataş, “İhtiyat akçesinin bile kullanıldığı, üretimin olmadığı, esnafın, sanayicinin, çiftçinin kan ağladığı, üst üste zamların yaşandığı, üst üste yeni vergilerin geldiği, otuz milyona yakın kişinin açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşadığı bir ülke hâline geldik” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) halkın sorunlarını gündeme getirmeye ve iktidara yönelik çözüm çağrısı yapmaya devam eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yine vatandaşın sesi oldu. AKP iktidarının başarısız politikaları sonucunda işsizlik oranlarının arttığını kaydede Ataş, dört milyondan fazla işsizin olduğunu, gençlerde işsizlik oranının yüzde 30’ları geçtiğini ve geçtiğimiz yıla nazaran işsizlik ödeneğine başvuranların sayısının yüzde 15 arttığını belirtti.

İKTİDARIN HATALI VE BAŞARISIZ EKONOMİ YÖNETİMİ MEVCUT KRİZ DAHA DA DERİNLEŞMİŞTİR

CHP’nin Coronavirüs salgınının ekonomik etkileri hakkındaki grup önerisi üzerinde İYİ Parti Grubu adına söz alan Milletvekili Ataş, “Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs ülkemizde de sosyal, ekonomi, eğitim, sağlık gibi hemen hemen tüm alanlarda olumsuz birtakım etkilere sebebiyet vermiştir. 2018’den beri ekonomik kriz içerisinde olan ülke ekonomisini daha da derinden etkilemiştir. İktidarın hatalı ve başarısız ekonomi yönetimi yüzünden mevcut kriz daha da derinleşmiştir, vatandaşlar için içinden çıkılması zor bir durum oluşturmuştur. AKP iktidarı bu dönemde de günü kurtarmaya yönelik yüzeysel tedbirlerle ekonomiyi ayakta tutmaya çalışmış, ancak giderek büyüyen işsizliğe, peşi sıra kapanan iş yerlerine, kurdaki artışlara, cari açığa, TÜİK tarafından saklanmaya çalışılsa da sürekli artan enflasyona engel olamamıştır. AKP iktidarının başarısız ekonomi politikaları sonucu; dört milyondan fazla işsizin olduğu, gençlerde işsizlik oranının yüzde 30’ları geçtiği, geçtiğimiz yıla nazaran işsizlik ödeneğine başvuru sayısının yüzde 15 arttığı, ihtiyat akçesinin bile kullanıldığı, üretimin olmadığı, esnafın, sanayicinin, çiftçinin kan ağladığı, üst üste zamların yaşandığı, üst üste yeni vergilerin geldiği, otuz milyona yakın kişinin açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşadığı bir ülke hâline geldik” şeklinde konuştu.

İKTİDAR SEYREDİYOR, ‘HER ŞEY ÇOK İYİ’ ALGISI YARATMAYA ÇALIŞIYOR

Pandemi sürecinde pek çok iş yerinin kapandığını, insanların işsiz kaldığını belirten Ataş, “ İktidar, önlem almak yerine sadece seyretmiş, ‘Her şey çok iyi gidiyor.’ algısı yaratmaya çalışmıştır” dedi. Ataş, şunları söyledi, “Evine ekmek dahi götüremeyecek durumda olan, iş yeri kapandığı için hiçbir geliri kalmayan, en iyi hâlde dahi kısa çalışma ödeneği adı altında 1.500 TL’ye geçinmeye çalışan vatandaşımıza devletten herhangi bir destek gelmemiştir. İktidar bu süreçte vatandaşa sadece kredi vererek destek oluyormuş görüntüsü vermekten ileriye gidememiştir. Geri ödemek zorunda olduğu kredilere dahi pek çok vatandaşımız krediye ulaşamamıştır. Ulaşıp kredi almayı başaranlarsa şu an geri ödemesi başlayan kredileri, kara kara nasıl ödeyeceğini düşünmektedir. Bugün, dünyanın pek çok ülkesinde vatandaşa hayatını rahatlıkla idame ettireceği miktarlarda geri ödemesiz yardım yapılırken bizde, devlet vatandaşa İBAN göndererek para istemektedir. Vatandaşa böylesi olağanüstü durumlarda dahi destek olmayan iktidar, bu dönemde milyarlarca liralık ihalelerle üç beş müteahhidine para aktarmayı sürdürmeyi ihmal etmemiştir.”

NE OLURSA OLSUN, VATANDAŞIN YANINDA OLMAYA GAYRET EDİYORUZ

Coronavirüsün ekonomik etkilerinin detaylı bir şekilde ele alınıp esnaf, işçi, emekli, çiftçi, memur, sanayici tüm vatandaşları kapsayıcı, detaylı tedbirler alınmadığı sürece, içinde bulunulan bu zor sürecin atlatılmasının mümkün olmadığını ifade eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Aylardır biz Genel Başkanımızla 12 tane şehir, 70’in üzerinde ilçe esnafını, çiftçisini, sanayicisini dolaştık ve insanların ne durumda olduğunu gözler önüne sermeye çalıştık, sizlere anlatmaya çalıştık. Vatandaşın içine girdiğimizde insanların bu süreçten nasıl etkilendiğini görüyoruz ve üzüntüden başka elimizden bir şey gelmiyor. Bu durumda, ne olursa olsun, vatandaşın yanında olmaya gayret ediyoruz” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı