VELİ ABİ’Yİ HAKK’A UĞURLADIK

VELİ ABİ’Yİ HAKK’A UĞURLADIK

GENEL YAYIN YÖNETMENİMİZ VELİ ALTINKAYA GÖZYAŞLARI VE DUALARLA HAKK’A UĞURLANDI

Covid 19 teşhisi ile tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde önceki akşam hayata veda eden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Medya Gurubumuzun Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya gözyaşları ve dualarla Hakk’a uğurlandı. İlimizin duayen gazetecilerinden biri olan Altınkaya’nın cenazesi ilimiz siyaset, iş dünyası , meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini cami avlusunda bir araya getirirken; meslektaşları da onu unutmayarak geniş katılımla uğurlamaya eşlik ettiler.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Medya Gurubumuzun Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya’nın Hulusi Akar Camii avlusunda İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven tarafından kılınan cenaze namazına siyaset, iş dünyası , meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini yoğun katılım gösterirken, medya mensupları da sektörün ‘Veli Abisi’ni uğurlamak için cami avlusunu doldurdular.

59 yaşında hayata veda eden Sarız – Yeşilkent doğumlu Altınkaya ailesi de mezarlık çıkışı taziyeleri kabul ettiler.

Altınkaya’nın cenazesine gönderilen taziye çelenklerinin yoğunluğu da akıllarda yer eden bir başka ayrıntı oldu.

Öte yandan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere pandemi nedeni ile cenazeye iştirak edemeyen bir çok isim de taziye mesajı göndererek Altınkaya ailesinin ve medya camiasının acısını paylaştı.

BÜYÜKKILIÇ: "KAYSERİ BASINI ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya için başsağlığı mesajı yayımlayarak, “Kayseri basını önemli bir değerini kaybetti” dedi.

Başkan Büyükkılıç, mesajında, merhum Altınkaya’nın şehrine ve mesleğine sevdalı bir insan olduğunu belirtti. Kayseri’ye önemli hizmetleri ve katkıları bulunan Altınkaya’nın aynı zamanda insan canlısı, saygın ve güvenilir bir dost olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

"Merhum Altınkaya, adeta bir ömür süren 40 yılı aşkın gazetecilik hayatında Kayseri için büyük gayretler göstermiş, Kayseri basınına değer katmış, yapılan hizmetlere mesleği ile ortak olmuş etkin, dinamik, sempatik; ayrıştıran değil, birleştiren bir özveri ile mesleğini ve hayatını sürdürmüş önemli bir değerimizdi. Sürekli irtibat halinde olduğumuz, fikirlerini aldığımız, bilgisine başvurduğumuz bir kardeşimizdi. Hatta bu süreçte beraber yürüttüğümüz projeler de oldu. Basın Müzesi, merhum Altınkaya’nın öncülüğünde, Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile projelendirildi.”

Başkan Büyükkılıç, ‘değerli dostum’ dediği Altınkaya’nın unutulmayacağını belirterek, “Değerli dostum, duayen gazeteci merhum Veli Altınkaya’ya Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve basın camiasına da sabrı cemil niyaz ediyorum. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

BAŞKAN PALANCIOĞLU, VELİ ALTINKAYA İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı merhum Veli Altınkaya için taziye açıklaması yaptı.

Derin bir üzüntü içinde olduğunu ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Kayseri'ye emek vermiş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı duayen bir gazeteci aynı zamanda üç dönem Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yapmış Merhum Veli Altınkaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içersindeyiz. Kendisi tam 22 sene TRT'nin Kayseri temsilciliğini yapmış güzel bir gazeteci. Çok yakın bir zaman öncesine kadar, sağlığında bir araya geldiğimiz muhabbet ettiğimiz, çeşitli istişarelerde bulunduğumuz bir abimizdi kendisi. Ama sonradan maalesef organ yetmezliği ile birlikte korona virüse yenik düştü. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve yakınlarına sabırlar versin. Salgın birçok sevdiğimizi bizden aldı. İnşallah bundan sonra en kısa zamanda bu salgının bitmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah biter de Ramazan sağlık ve huzur içerisinde sevdiklerimizle hayatımıza devam ederiz." dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR'DAN TAZİYE MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’nın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında; “Kayseri basının duayen isimlerinden Veli Altınkaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve basın camiasına başsağlığı diler, acılarını paylaşırız. ”dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık bir aydır Koronavirüs tedavisi gören Kayseri basın camiasının duayen isimlerinden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’nın vefat haberini büyük bir keder ve üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Mütevazı ve çalışkanlığıyla bilinen Veli Altınkaya’ya, Allah’tan rahmet, keder ailesine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Tüm basın camiasının başı sağolsun.”

BAŞKAN YALÇIN'DAN ALTINKAYA İÇİN TAZİYE MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, hayatını kaybeden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya için bir taziye mesajı yayımladı.

Veli Altınkaya’nın Kayseri’nin duayen gazetecilerinden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın, "Bir sevdiğimizi daha koronavirüs nedeniyle kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevgili dostumuz, basın camiasının değerli ismi Veli Altınkaya, hem gazetecilik hem de Kayseri sevdalısı bir insandı. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere basın camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Rabbim merhametiyle muamele etsin” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN HİSARCIKLIOĞLU’NDAN VELİ ALTINKAYA İÇİN TAZİYE MESAJI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’nın vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, Kayseri’nin önemli bir değerini kaybettiğini söyledi.

KGK, KURUCU ÜYESİ VE YEREL MEDYA SORUMLUSU VELİ ALTINKAYA'YI KAYBETTİ

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) kurucu üyesi ve yerel medya sorumlusu Veli Altınkaya, yaşamını yitirdi. Altınkaya, KGK'de genel başkan yardımcısı görevinin yanı sıra Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevini de yürütmekteydi.

Anadolu basınının sevilen isimlerinden birisi olan Altınkaya, koronavirüsle savaşını kaybetti. Acı haber, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) camiasında ve Anadolu basınında büyük üzüntü oluşturdu. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Altınkaya'nın vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda "Can dostum, ağabeyim, yol arkadaşım, akil adamım, akıl hocam, sırdaşım, can yoldaşım Veli Altınkaya’yı koronavirüs belasına kurban verdik. Acı haberiyle yıkıldım. Sözün bittiği yer. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun" dedi.

Gazeteciliğe 1981 yılında başlayan Altınkaya; Türkiye, Kayseri Olay, Kayseri Anadolu Haber, Akın Günlük, Kayseri Haber gazeteleri ile Erciyes TV ve Kay TV’de çeşitli görevlerde bulundu. 1985-1989 arasında Kayseri Belediye Başkanı Basın Danışmanı olarak görev aldı. 1987-2009 tarihlerinde TRT Kayseri Temsilciliği yaptı. Kültür ve Sanat, Töre, Doğuş Edebiyat gibi dergilerde çeşitli konularda yazılar yazdı. İlk kitabı Mavi Boncuklu Cemil Baba Kültür ve Sanat Yayınları arasında 1984 yılında yayınlandı. Kayseri ile ilgili çok sayıda araştırması, önce Kayseri gazetelerinde yer aldı, sonra az sayıda olmak üzere kitaplaştı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Cemiyeti (Ankara), Türkiye Spor Yazarları Derneği, RATEM (Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) üyesi de olan Altınkaya, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde 2007-2016 tarihleri arasında çeşitli konularda ders verdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi