VENEZUELA VATANDAŞI ANNE -KIZ

VENEZUELA VATANDAŞI ANNE -KIZ

HAK YOL İSLAMI SEÇTİLER?

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile hak yol islamı seçerek Müslüman olan Venezulela vatandaşı Genel Cerrahi ve Yoğun Bakım Uzmanı Doktoru Doktor Yeniffer Gomez Porras, Kelime-i Şehadet getirdikten sonra ?Ben İslam dinine aşık oldum? diye konuşurken kızını da Müslüman yaptı.
İl Müftülüğüne müraacat ederek müslüman olmak isteyen Doktor YENİFFER GOMEZ PORRAS,kendisi için düzenlenen ihtida merasimi ile kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten GOMEZ PORRAS, ismini de ?Zehra? olarak değiştirdi. GOMEZ PORRAS´ın yedi yaşındaki kızı NİCOL´de Müslüman olarak ?Nihal? ismini aldı. GOMEZ PORRAS hanımın ihtida merasimine arkadaşları ve İl Müftü yardımcımız Atıf Akşit ile Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim görevlisi Ahmet Çatalkaya iştirak ettiler.
İl Müftüsü Doç.DR. Güven´in İslam Dininde Müslüman olmanıza vesile olacak neyi gördünüz sorusuna GOMEZ PORRAS, ?İslam çok disiplinli bir din, hiçbir şekilde Hristiyanlığa benzemiyor. Ben Katolikken hiçbir zaman kiliseye gitmedim. Katolikler hangi dini yaşadıklarını bilmiyorlar. Ben o dini yanlış gördüm. Annem, babam Katolikler. Ben Allah´ı çok seviyorum. Hiç kimsenin baskısı altında kalmadan bu dini seçtim. Müslüman doktor arkadaşlarım kendi aralarında hep konuşurlardı. Türkiye´nin dini kültürü ve Allah sevgisi, beni çok etkiledi. Ben bu dine aşık oldum? ifadesini kullandı?
Kur´ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İl MüftüSÜ Güven´in, İslam Dini´nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Zehra hanım´ın kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.
İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Güven, Zehra Hanım´a ?İhtida Belgesi?ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Kur´an-ı Kerim ve İngilizce Meali ile dini bilgileri ihtiva eden çeşitli kitaplar hediye etti.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti