VERGİ HAFTASI BAŞLADI

VERGİ HAFTASI BAŞLADI

GÜNÇAVDI: ?HEDEFİMİZ HERKESE VERGİ BİLİNCi AŞILAMAK? ...

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı,28. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı ile grup ve şube müdürlerini makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Günçavdı hafta boyunca tertiplenen çeşitli etkinliklerle 7´den 70´e herkese vergi bilinci aşılmayı deflediklerini dile getirdi?
27 Şubat - 5 Mart tarihleri arasındaki Vergi Haftası etkinlikleri dolayısıyla Atatürk Anıtı´na çelenk koyan Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı ile Vergi Dairesi Grup Müdürleri daha sonra Vali Kamçı´yı ziyaret etti.
Vali Kamçı, ziyarette yaptığı konuşmada, Vergi Haftası´nın sadece Maliye teşkilatının bir haftası olmadığını ve tüm vatandaşları ilgilendirdiğini belirterek, vatandaşların Vergi Haftası´nı kutladı.İnsanların toplu olarak yaşamalarından kaynaklanan bir takım gereksinimler olduğunu kaydeden ve verginin bu anlamda önemli bir fonksiyonu ifade ettiğini dile getiren Vali Kamçı, şunları söyledi:?Vergi, toplumların devlet olarak yaşamasından kaynaklanan güvenlik, eğitim, sosyal hizmetler, sağlık ve belediye hizmetleri gibi bazı konularda ortak yaşama giderlerini karşılamak amacıyla, huzur ve güven içerisinde bir milletin devlet güvencesi altında yaşaması için bir görev ve zorunluluktur. Zorunlu harcamalara, kamu harcamalarına katılma payı olarak nitelendirebileceğimiz vergilerin düzenli ve adaletli şekilde herkes tarafından verilmesi gerekiyor. Bu vergi haftası münasebetiyle de verginin öneminin tüm vatandaşlarımıza aktarılması da önemli.?
Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı de, 28. Vergi Haftası kapsamında eğitim ağırlıklı verginin tabana yayılması ve vergi bilincinin arttırılması amacıyla birçok okulda seminerler verileceğini belirterek, vergi bilincini aşılamayı hedeflediklerini ifade etti.
Hafta kapsamında vergi mükellefi esnafları da ziyaret edeceklerini belirten Vergi Dairesi Başkanı Günçavdı, onların sıkıntıları varsa dinleyip gerekli değerlendirmeler yapacaklarını da sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları