VERGİ REFORMU BEKLİYOR

VERGİ REFORMU BEKLİYOR

İŞ DÜNYASI 2012'DE VERGİ REFORMU BEKLİYOR” - “2012 YILINDA TÜRKİYE BÜTÇE AÇISINDAN RAHAT OLACAK” - “MÜHİM OLAN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ”

- Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Aralık ayı olağan meclis toplantısında açıklama yapan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, 2012 yılında vergi reformunun gündeme alınması ile Türkiye'nin daha kazançlı bir döneme gireceğini kaydetti.

Meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda Boydak, 2011 yılının bütçe disiplini, ihracat, istihdam ve gayri safi milli hasıla açısından bakıldığında Türkiye için parlak bir yıl olduğunu ifade etti. Boydak, tüm dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen 2010 yılından sonra 2011 yılında da yüksek bir büyüme rakamının yakalanacak olmasının ülkemiz açısından övünülecek bir durum olduğunu söyledi. Ortadoğu bölgesinde yaşanan olumsuzlukların ticaret ve sanayimize olumsuz yansıdığını belirten Boydak, bazı Arap ülkeleri ile olan dış ticaret hacimlerinde yüzde 70'lere varan düşüşler olduğunu, son dönemde özellikle Irak ile problem yaşanmaması gerektiğini belirterek, buralardaki sorunların en az seviyeye inmesi ve bu ülkeler ile ilişkilerimizin normal hale dönmesi temennisinde bulundu.

Boydak, 2011 yılında yapılamayan bir takım düzenlemelere şu şekilde değindi: “Türkiye'de vergi konusunda yeni bir anlayışa geçmek gerekiyor. Türkiye'de toplam vergi tahsilatının yüzde 70'i dolaylı vergilerle kalan yüzde 30'luk kısmı da kurumlar vergisi, gelir vergisi gibi diğer alanlarda toplanmakta. Gelişen bir Türkiye'de bunun yanlış olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Dolaylı vergiler arttıkça kaçaklar daha çok artıyor. Kaçaklar arttıkça hepimize olumsuz yansımalar oluyor. Onun için bu vergi reformunun gündemde olması gerekiyor. 2012 yılında güzel bir çalışma yapılıp sonuçlandırılırsa Türkiye'miz için çok daha kazançlı bir dönem olacak.”

2012 yılında da eğitim, sağlık ve güvenlik gibi alanlarda yapısal reformlarla birlikte gelir dağılımındaki düzenlemenin de devam etmesi gerektiğini vurgulayan Boydak şunları söyledi; “Hükümetimizin yapacağı reformlarla özellikle vergi tabanını genişletmesi gerekiyor. Türkiye'de vergi veren kesim çok sınırlı. Gelir vergisi uygulamalarında birçok memurun ya da diğer meslek mensuplarının çok daha fazla vergi ödediklerini görüyoruz ki buda adil olmuyor. Memleketimizin gelişmesi için buraların düzelmesi gerekiyor.” Türkiye'nin yaptığı bütçe ile 2012 yılını çok daha rahat geçireceğini de dile getiren Boydak, 2012 yılında biraz daha temkinli olunması gerektiğini, gelecek yıl dibe vurma ya da eksi küçülme beklemediklerini, siyasi anlamda çok olağanüstü yanlışlıklar olmadıkça Türkiye'nin büyüyeceğini söyledi.

Boydak, Kayserinin son yıllarda kaydettiği gelişmelerle güzel bir algı uyandırır hale geldiğini kaydetti ve finans sektörleri ile çok saygın bir ilişkiye sahip olduklarını belirtti.

Bunun yanı sıra Boydak, yeniden yapılandırma çalışmalarına da atıfta bulundu ve söz konusu çalışmaların birçok şirketi rahatlattığı gibi bazılarının da üst kaynak yapısını erozyona uğrattığını da ifade etti.

Fransa ile ilişkiler konusuna da değinen Boydak, “Türkiye'de kamu kurumlarımıza ve odalarımıza kayıtlı firmalar bizim gözümüzde tamamen Türk firmalarıdır. Bu konuda iş dünyası her zaman itidalli olmuştur. Bizde itidalli olmaya devam ediyoruz. Bu iki ülke arasındaki siyasi bir mesele. Biz de yakından takip ediyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Umarız bu tasarı yasalaşmaz. İktidarlar gelip geçicidir. Mühim olan halkların dostluğudur. Biz buna önem vermek durumunda olduğumuzu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Son olarak 2012 yılından çok ümitli olduklarını açıklayan Başkan Boydak, 2012'de siyasi gerginliklerin olumsuz güç kullanmaya kadar gitmemesi, bölgemizde istikrar ve güvenin yeniden tesis edilmesi ve Kayserili firmaların hep yukarı doğru gidiyor olması temenninde bulunarak, tüm iş âlemine mutlu ve başarılı bir yeni yıl diledi.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı