VETERİNERLER DİPLOMA ALDI

VETERİNERLER DİPLOMA ALDI

Törenin açış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, mezun öğrencileri tebrik etti.

Veteriner Fakültesi Konferans Salonu´nda düzenlenen mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, mezun öğrencileri tebrik etti.

Dekan İnci, ?Sevgili genç mezunlarımız, sizler bugün Türkiye´de bir marka olan Erciyes Üniversitesinden ve bu üniversitenin kendi alanında Türkiye´nin en önde gelen fakültelerinden birisi olan Veteriner Fakültemizden mezun olma fırsatını yakaladınız. Bu gerçekten bir ayrıcalıktır. Sizler bu ayrıcalığı ileriki dönemlerde tercih edeceğinizi umduğum akademik hayatlarınızda rahatlıkla fark edeceksiniz. Tüm içtenliğimle sizlere yeni hayatınızla ailelerinizle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir profesyonel çalışma yaşamı diliyorum. Unutmayın ki, bizler sizlerle bir bütünüz ve sizinle güçlüyüz. Bu gücümüzü daima diri tutalım. Sevgili veliler, esasen bugün sizin gününüz. Bugünde sizler tarifsiz bir mutluluk ve çok haklı bir gurur yaşıyorsunuz. Yıllar içerisinde yapmış olduğunuz fedakârlıkların karşılığını bugün aldınız. Bilime ve insanlığa ve özellikle de Yüce Türk Milletine hizmet edecek evlatları kazandırdınız. Bunun için sizleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun? dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, Veteriner Fakültesinin katkılarına değindi ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Rektör Çalış, ?Üniversitemiz Veteriner Fakültesinin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz. 1992 yılında kurulan Veteriner Fakültemiz, alanında isim yapmış saygın öğretim elemanları ile bugün 5 bölümle öğrencilere hizmet vermektedir. Veteriner Fakültemiz sadece eğitim?öğretim hizmetlerinde değil, Türkiye´de hayvancılık sektörünün ihtiyaçlarına kayıtsız kalmamakta, geliştirdiği ve yürüttüğü projelerle hayvancılık sektörüne katkıda bulunmaktadır. Ayrıca, Veteriner Fakültemiz bünyesinde hizmet veren Hayvan Hastanemiz, açılan yeni klinik ve kazandırılan yeni cihazlarla, 7/24 hizmet veren bir hastane konumundadır. Erciyes Üniversitesi, araştırma kimliğini belirli alanlarla sınırlamayan, her alanda projeye, üretime ve gelişime önem veren bir üniversitedir. Elimizdeki imkânlar çerçevesinde en iyisini yapmak ve ülkemizin hizmetine sunmak bizim asli görevlerimiz arasındadır. İşte bugün aramızdan mezun olup iş hayatına atılacak olan değerli gençlerimize çok görev düşüyor. Sizler bizlerden alacağınız bayrağı en yükseklere çıkarmak için çaba sarf edeceksiniz, sizden sonra geleceklere ise iyi bir miras bırakacaksınız. Unutmayın ki, biz gelişeceksek ülke olarak topyekûn çalışmalıyız, vatan, millet, bayrak aşkını, görev ve vazife şuurumuzu en üst seviyede tutmalıyız. Vatan sevgisi aile sevgisi ile başlar bunu asla unutmayınız. Üniversite aidiyetinizi her zaman hatırlayınız? diye konuştu.

Mezuniyet töreni ?Veteriner Hekim Andı? okunması, mezun olan 50 öğrenciye diplomalarının verilmesinin ardından son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı