Vodofon Kadınlarımıza

Vodofon Kadınlarımıza

Girişimciliğin Yolunu Açıyor ?

Türkiye Vodafone Vakfınca hayata geçirilen aralarında Kayseri´nin de bulunduğu 10 ilde eğitim faaliyetleri gösteren Halk Eğitim Merkezleri´nde eğitim alacak kadın kursiyerler girişimci olmak için ter dökeceği ´Girişimcilikte Önce Kadın´ projesi Vodafone Türkiye İcra Kurlu Başkanı Colman Deegan´ın da iştirak ettiği törenle ilimiz kamuoyuna tanıtıldı?
Halk Eğitim Merkezleri´nde eğitim alacak kadın kursiyerler girişimci olmak için ter dökeceği ´Girişimcilikte Önce Kadın´ projesi Raddison Blu otelde düzenlenen toplantı ile ilimiz kamuoyuna tanıtıldı? Tanıtım toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, Kayseri Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Vodafone Türkiye CEO´su Colman Deegan ve Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi Dr. Aydın Kolat ile proje ortakları ve kadın kursiyerler iştirak etti?
Toplantının açılışında konuşan Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi Dr. Aydın Kolat, günümüzde doğru bilgiyi doğru zamanda kullana ülkelerin rakiplerine karşı fark yarattığının altını çizerek "Toplumların gelişmişliği ve refah düzeyi için en önemlisi doğru bilgiyi doğru zamanda kullanmaktır. Bunu yapan toplumların diğerlerine üstünlük sağlayacağı herkes tarafından biliniyor. Kadınların ekonomiye katkı sağlamalarını, ülkemizin gelişmişliğine katkı sağlayacağını bugün konuşuyor olmamız bu konuda ne kadar geç kaldığımızı gösteriyor? ifadesini kullandı?
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Colman Deegan ise Vadofone olarak ekonomiye ve istihdama katkı sunan projeler hazırladıklarını hatırlatıp, yeni hedeflerinin 20 ilde 20 bin kadın olduğunu dile getirerek şu an için proje ile 10 bin kadına gelir kapısının açılacağını kaydetti?
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları da tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada hedeflerini yüksek tutan ülkelerin en başta kadınlar için üretim yaptığını, bu yönde olanaklar sağladığını vurgulayarak şöyle konuştu? "Bizler de bu amaçla kadın üretimini arttırmak için bu hedef içerisindeyiz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Halk Eğitim Merkezler, Olgunlaşma Enstitülerinde 3 bin 56 alanda yaklaşık 44 milyon kursiyere eğitim vermeyi sağladık. Bu eğitim verilen kursiyerlerin yüzde 60´ını kadınlar oluşturmaktadır. Bunun yanında 2007 yılında 1.8 olan Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranı, 2016 yılında yüzde 5.7´ye yükselmiştir. Bu proje sayesinde de Halk Eğitim Merkezlerinden eğitim alan kadınlarımızın ürünlerini değerlendirebilecek ve internet üzerinden de satıp, ekonomiye katkı sağlayabilecekler"
Tanıtım toplantısında "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında başarıya ulaşmış girişimci kadınları hikayeleri de tanıtım filmleri ile gösterildi. Diğer yandan toplantının yapıldığı salon girişinde de projeye katılan ve aldıkları eğitimlerin ardından el emeği göz nuru eserler ortaya koyan kadın girişimciler de ürünlerini sergiledi.
HABER : S.ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları