Y. Kayserispor’da güven açıklaması

Y. Kayserispor’da güven açıklaması

Kayserispor’un sahasında Fatih Karagümrük’e mağlup olmasının ardından Vali Gökmen Çiçek ve Kulüp Başkanı Ali Çamlı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda ümitsizliğe düşecek hiçbir şeyin olmadığı, futbolcular ve teknik heyete güvenildiği belirtildi.  

Spor Toto Süper Ligin 17.haftasında oynanan mücadelede temsilcimiz Yukatel Kayserispor sahasında Fatih Karagümrük’e 4-2 mağlup oldu. Maçın ardından yapılan açıklamalarda güven teması öne çıkartıldı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; Kayserispor’u sadece galibiyetlerde değil, Kayseri’nin onuru ve gururu olduğu için sevdiklerini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: “Arkadaşlar hepimiz üzgünüz, bugün galibiyet bekliyorduk. Bunun içinde hevesliydik ancak bize bugüne kadar mutluluklar yaşatan futbolcularımız bugün belki bizi sevindiremediler ancak Kayserispor için kenetlenme zamanı. Bakın yanımda Bünyan, Develi, Hacılar belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve ilçelerden gelen taraftarlarımız var. İlçeler yine takımlarını desteklemek için buraya koştular. Şunu açık yüreklilikle söyleyeyim. Galibiyetlerde de kulüp başkanımızın çok büyük bir payı vardı. Asbaşkan olarak görev yaptığı sürece hiçbir futbolcuyu kaybettirmedi bize. Tüm futbolcularımızın borçlarını ödedi. Bugün itibariyle futbolcuların tüm alacaklarını başkanımız büyük çabalarla ödedi. Hocamız dâhil hiçbir oyuncumuzun kulüpten kopmaması için elinden geleni yaptı. Bugün tüm çabaların sonucunda belki bir mutluluk istiyorduk ancak nasip olmadı. Kayserisporlular, Kayserinin bu zor gününde yanında olacaklar. Göreceksiniz ki hak ettiğimiz galibiyetlere tekrardan ulaşacağız. Ben Kayseri Valisi olarak bu takıma inanıyorum ve sonuna kadar bu takıma sahip çıkacağız. Çünkü başka Kayseri yok, Kayseri’nin başka markası da yok. Yense de yenilse de biz Kayserispor’lu olmaktan gurur duyacağız. Bu takımı sadece galibiyetlerde değil, Kayseri’nin onuru ve gururu olduğu için seviyoruz. Büyük Kayserispor taraftarı da bundan sonra büyüklüğünü gösterecekler.”

Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı hafta boyunca antrenmanları takip ettiğini, futbolcuların maça iyi hazırlandığını ancak karşılaşmadan mağlup ayrıldıklarını belirterek şunları kaydetti: “Bu şehrin en değerli markasını bir yere taşımak için görev aldık. Bugün yenilmiş olabiliriz, ne teknik heyeti ne sporcuları asla suçlamayacağım. Hakem üçlüsünü de suçlamayacağım. Herkes görevini yaptı ama bugün bizim takım gününde değildi. Benim ricam gencecik kalede duran Bilal’e veya sahanın içerisinde bugün gerekeni yapamayan sporculara lütfen hoşgörülü olalım. Bugün seyirciyi tebrik ve teşekkür ediyorum. Maç sonrası tribüne çağırmaları olağanüstü güzel bir şey.  Bu takım bu şehri ayağa kaldıracaktır. Bugün yenildik, iyi oynamadık. Kayserispor iyi hazırlandı, hafta boyunca tüm antrenmanları kaçırmadan takip ettim. Motivasyonlarını çok üst düzey gördüm. Bazen çok motive olup sahaya çıkmakta maç kaybettiriyor. Bence bugün onu yaşadık. Çocuklar o kadar inanmışlardı ki iyi bir oyunla galibiyet alacaklarına. Ama olmadı inşallah çok maçı var daha Kayserispor’un. Ben hiç ümitsiz değilim. Kimseyi de suçlamıyorum. Bugün sadece bizim takımın motivasyonunun çok yüksek çıkıp bir an önce maçı koparma isteği bugün mağlubiyeti getirdi. Futbol sahasında bunlar çok oluyor, çok var. Karagümrük bugün çok iyi oynadı, tebrik ediyorum. Bundan sonrası için verecekleri mücadele de başarılar diliyorum. Centilmence bir maç geçti, en çok sevindiğim bu oldu. Seyirci hakikaten Kayseri şehrine yakışır bir şekilde Karagümrük takımına ve kendi takımına sahip çıktı. Bundan sonrası inşallah iyi olur. Ümitsizliğe düşeceğimiz hiçbir şey yok. Daha önce alınan galibiyetleri de bu takım aldı, bu teknik heyet başardı. Biz teknik heyetimizden de takımımızdan da şikâyetçi olmayacağız. Gene biz bunlarla yola çıkacağız, başaracağız. Alanya’da yaşadığımız hakem faciası bir takım çocukların üzerinde bir demoralizasyon yarattı. Üzerimize oynanıyor diye havaya girdiler. Bunu yenmeye çalıştık aslında böyle bir şeyin olamayacağını onlara anlatmaya çalıştık ama futbolcu gerçekten bunun etkisinde kalıyor.”

Haber: Mustafa Gürbüz



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’