YAĞIŞLAR ARTTI , BARAJLAR DOLDU

YAĞIŞLAR ARTTI , BARAJLAR DOLDU

PANCAR ÇİFTÇİSİ´NİN YÜZÜ GÜLDÜ?

Kayseri Şeker yöneticilerinin Boğazlıyan Sulama Birliğini ziyaretlerinde son yağışların barajlardaki doluluğu artırarak pancar çiftçisinin ve dolayısıyla Sulama Birliklerinin yüzünü güldürdüğü belirtildi.
Boğazlıyan Sulama Birliğine ait sulanan alanının %95´ini Kayseri Şeker ile sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilerin arazi teşkil ettiği belirtildi.
Pancar arazilerinin de sulama hizmetlerinden sorumlu olan Boğazlıyan Sulama Birliğini ziyaret eden Kayseri Şeker yöneticileri Sulama Birlik Başkan Avni Hokkaömeroğlundan Şeker pancarı tarımına etki eden sulama sahaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.
Boğazlıyan Sulama Birlik Başkanı Avni Hokkaömeroğlu; Genellikle Şeker Pancarı tarımı yapılan bölgede sulama sahası 7.222 Ha olan Uzunlu barajının geçen yıl doluluk oranının 17 Milyon metreküp olduğunu bu sene ise doluluk oranının 26 Milyon metreküp´e ulaştığını belirtti.
Hokkaömeroğlu, Bölge tarımına hayat veren Devlet Su İşleri (DSİ), Uzunlu Barajı´nın bu seneki doluluğu ile Boğazlıyan Merkez, Çalapverdi, Göveçli, Bahariye, Başhoroz köyleri ve Uzunlu kasabasında 30 bin dekar şeker pancarı arazisinin 53 Km. açık kanal sistemi aracılığı ile sulanabileceğini vurguladı?
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, Son yağışlar nedeniyle barajların doluluğunun memnuniyet verici olduğunu ve Uzunlu Barajının bölgedeki Şeker Pancarı tarımı açısından önemine dikkat çekti.
Boğazlıyan Sulama Birliği ziyaretine Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür yardımcıları ve diğer yetkililer katıldılar. KURUM BÜLTENİ?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor