YAHYA KEMAL BEYATLI ORTAOKULU

YAHYA KEMAL BEYATLI ORTAOKULU

YUNANİSTAN´IN VOLOS VE KOZANİ KENTİNE GİTTİ ...

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ?Alternatif ve Yenilenebilir Enerji? Benim Geleceğim, Benim Sorumluluğum? adlı Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında eğitsel ve kültürel çalışmada bulunmak amacıyla Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu, Yunanistan´ın Kozani ve Volos kentlerinde projenin ikinci çalışma ziyaretinde bulundular.
Çalışma ziyaretinde Okul Müdürü Muhittin Fındıkçı, İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mustafa Koç ve Fen Bilgisi Öğretmeni Ömer Şener Şenel ile birlikte bir grup bulundu.
Çalışma ziyareti süresince proje ortağı diğer ülkeler olan Lüksemburg, Almanya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti´nden gelen toplam 16 öğretmen ile çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği bildirildi. Geziyle ilgili şu bilgiler verildi:
?Genel olarak harika bir atmosferde geçen ziyaretin birinci günü Kozani´deki ortak okulundaki öğrenci ve öğretmenlerin yöresel oyun ve kıyafetler ile karşılanması ile başlanmış daha sonra gruplar halinde okulun gezilmesi eğitim ve öğretim konusunda fikir alışverişinde bulunulması ile devam edilmiştir. Daha sonra velilerin hazırlamış olduğu öğle yemeğine geçilmiştir. Bundan sonra ise Proje çalışmalarına yer verildi.
İkinci gün ise katılımcı öğretmenlerle birlikte Kozani Belediye Başkanı Lefteris İONNADİSİS ve Makedonya bölgesi Eğitim Sorumlusu Antonis KİRİNAS ile ayrı ayrı görüşmeler yapılmış ve ülkemizin bayrağı ile birlikte Kayseri´yi tanıtıcı kültürel hediyeler de takdim edilmiştir. Öğleden sonra ise öğretmenler ile birlikte Tele-Heating Enerji Merkezine bir ziyarette bulunulmuş ve bu sistemin işleyişi hakkında uzmanlardan bilgi alınmıştır.
Üçüncü gün ise UNESCO Dünya Kültürel Mirasları Listesinde de bulunan Meteora Manastırlarına ziyaret gerçekleştirilmiştir. Kalampaka bölgesinde bulunan bu tarihi manastırlarda bazı kültürel aktivitelere de yer verilmiştir.
Daha sonrasında toplantının ikinci kısmı için Valestino-Volos şehrine gelinmiştir.
Dördüncü gün ise okulda faaliyetlerine devam eden grup önce öğrencilerin okul ortamında üretmiş oldukları çalışmalarını beraber incelemiştir. Daha sonra da Valestino Belediye Binasına geçilmiş ve Belediye Başkanı Dimitrios NASİKAS ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu harika günün akşamında ise konuklar geleneksel Yunan kültürünü yansıtan bir restoranda tüm ortakların proje ve dostlukları hakkında güzel sözleri eşliğinde muhteşem bir veda yemeği ve yöresel oyunlar ile gün sonlanmıştır.
Toplantının son aşamasında ise Kayseri ve Ülkemizi temsil eden Okulumuz Selanik şehrine geçip burada da Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ ün evini ziyaret etmiş, müzeyi incelemiş ve Atamızı da saygı ile yad etmişlerdir.
Bu konuda Okul Müdürü Muhittin FINDIKÇI ?Bu unutulmaz zamanları geçirmemize çok büyük emeği geçen başta Maria BOURA ve Mike PAPPAS olmak üzere tüm Yunan meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada ülkemiz geleceği için çok önemli olarak gördüğümüz proje faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra Ülkemizi ve şehrimizi de en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Birçok ortak değere sahip olduğumuz Yunanistan ile birçok kültürel ve Eğitsel çalışmalarda bulunmamızın yanı sıra Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATTÜRK´ ün de evini görmek ve ziyaret etmek ayrı bir onur ve şerefti. ? diye düşüncelerini belirtmiştir.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ