YAHYALI SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜ

YAHYALI SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜ

ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Yahyalı Belediyesi, yeni hazırladığı yürüyüş ve bisiklet yolunu insanlara tanıtmak ve onları spora özendirmek amacıyla Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzendi.

Sabah saat 06:00’da Yahyalı 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüşe Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Yahyalı Devlet Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Doğan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Covid-19 salgını sonrasında ilki gerçekleştirilen sosyal mesafeli ve maskeli sağlıklı yaşam yürüyüşü, 6,5 km uzunluğa sahip parkurda yaklaşık 1 saatte tamamlandı.

Yürüyüş sonrası basına açıklamalarda bulunan Yahyalı Devlet Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Doğan; “ Vücudumuz bu hayattaki en büyük yoldaşımız. Ona yapabileceğimiz en büyük destekte dengeli beslenmek ve düzenli spor yapmak. Düzenli sporla vücudumuzun solunum sisteminin aktivasyonunu artırarak, doku ve hücrelerimize yeterli oksijen girmesini sağlıyoruz. Buda hücre hastalanmasını ve yaşlanmasını geciktiriyor. Başta Obezite, Kas Sistemleri Hastalıkları, Nörolojik Hastalıklar, Metabolik Hastalıklar ve en önemlisi Kardiyovasküler Hastalıklardan korunmada, dengeli beslenme ve sporu hayatımızdan çıkartmamız gerekiyor. Böyle bir organizasyonu düzenlediği için Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ise konuşmasında; “ Düzenlediğimiz sabah yürüyüşüne katılarak bize destek olan Sayın Kaymakamımıza, ilçe protokolümüze, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, mesai arkadaşlarıma ve halkımıza teşekkür ediyorum. Yürüyüşün, spor yapmanın, çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün 6,5 km.’lik yürüyüş ve bisiklet parkurunu, ilçemizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ilçede mülki amirlik yapmakta, doktorluk yapmakta, meclis üyeliği yapmakta, muhtarlık yapmakta, buranın vatandaşı olmakta, hele hele buranın Belediye Başkanı olmakta çok farklı diye düşünüyorum. Cennet gibi bir diyarda, Cennetlik insanlara güzel hizmetler vermenin hazzını yaşıyoruz. Yahyalı şehirleşme olunda dev adımlarla ilerliyor. Burası Keşfedilmemiş Cennet diyorduk ama artık burayı keşfetmeye başladık. Yürüyüşümüzü 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanında tamamladık. Sabah çorbasıyla da bunu taçlandırıyoruz. Lütfen sağlığımıza dikkat edelim. Bunun içinde en azından yürüyüş yapalım.” diye konuştu.

Düzenlenen yürüyüş organizasyonundan dolayı Başkan Esat Öztürk’e ve Yahyalı Belediyesi’ne teşekkür eden Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner’de konuşmasında “ İlçemiz için güzel bir hafta sonu oldu. “Sağlık Yaşam İçin, Yürüyüş Yap” sloganıyla yürüyüş yaptık. Toplam 6,5 km’lik bir parkurda, geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirdik. Sağlıklı yaşam için insanlara bizlerin örnek olması gerekiyor. İyi bir örnek olduğumuzu düşünüyoruz. Sağlıklı bir yaşam için yürümemiz gerekiyor. Bu hafta sonu da bunu gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Yahyalı Belediyesi tarafından etkinliğe katılanlara çorba ikram edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"