YAHYALI´DA ÇÖKEN TURİZM YOLU YENİDEN YAPILIYOR

YAHYALI´DA ÇÖKEN TURİZM YOLU YENİDEN YAPILIYOR

Yahyalı Belediyesi, geçtiğimiz günlerde sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde çökmeler yaşanan Aladağlar Turizm yolunda bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Bölgenin önemli Yayla Turizm merkezleri arasında yer alan Aladağlar´ da, yaylalar arasındaki ulaşımı sağlayan yolun Su Çatı mevkiinde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yolu en kısa zamanda eski haline getirmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Öztürk ? Hem yayla turizmi hem de çinko madeni nakliyesi yapılan yolumuzda, yoğun yağış sonrası meydana heyelan ve sel nedeniyle çökmeler oldu. Bugün İlçe Kaymakamlığımız, S.S. Taşıyıcılar Kooperatifimiz, maden sahiplerimiz ve belediye olarak birlikte bölgede incelemelerde ve değerlendirmelerde bulunduk. Karşımıza, inşaat maliyeti yüksek olan bir çalışma çıktı. İnşallah en kısa zamanda gerekli çalışmaları yaparak, buranın sıkıntısını gidereceğiz. Meydana gelen sel felaketinden sonra yolun eski haline gelmesi için yoğun mesai harcayan ekibime teşekkür etmek istiyorum. Şuana kadar yapılan çalışmalar neticesinde sıkıntının bir kısmı giderilmiş oldu. Bundan sonraki çalışmalar, inşaat maliyeti yüksek çalışmalar olacak. Yahyalı, coğrafi bakımdan dağlık bir bölge. Zaman zaman Kapuzbaşı´nda, zaman zaman Aladağlar´ da, zaman zaman ise ilçe merkezimizde sel felaketi yaşayabiliyoruz. Ama taşkınlar gelmeden önce gerekli tedbirleri almakta bizim görevimiz, Devlet Su İşlerinin görevi. Bu manada biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. En kısa zamanda buradaki heyelan tehlikesini gidereceğiz? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti