YAHYALI´DA HASTANE SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

YAHYALI´DA HASTANE SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

YATAK KAPASİTESİ VE UZMAN DOKTOR SAYISI ARTTIRACAK

   Yahyalı halkının yıllardır sıkıntısını çektiği hastane ve uzman hekim sorunu çözüme kavuşuyor.
İlçede hastane sorununu çözüme kavuşturmak için başlatılan, Yahyalı Devlet Hastanesini D sınıfından C sınıfına atlatarak, yatak kapasitesi ve uzman doktor sayısını artıracak olan ek hizmet binası inşaatında sona yaklaşıldı.
Ek hizmet binasındaki yapılan çalışmaları yerinde görmek için Yahyalı Devlet Hastanesine giden Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk binada incelemeler yaptı.
İnceleme sırasında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Yahyalı Kaymakamı Metin, ek binanın yapımında destek veren hayırseverlere teşekkür ederek, hastanenin hizmet kalitesinin giderek arttığını söyledi. Kaymakam Esen; ?Devlet Hastanemize ek hizmet binasının yapımını tamamlamak üzereyiz. Bundan yaklaşık 3 ay önce Belediye Başkanımızla beraber Hastane Baş Hekimimiz Aykut Beyi ziyarete geldiğimizde, hastanedeki hizmet standardının yükseltilmesi için ek hizmet binaya ihtiyaç olduğunu öğrendik. Belediye Başkanımız da Necati Kurmel Beyi arayarak durumu anlatınca, Necati Bey de himmet göstererek buraya katkıda bulunacağını söyledi. Onun üzerine biz hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Kamu Hastaneleri Birliği bize bu ek hizmet binasıyla ilgili bir proje çalışması yaptı. Gerekli idari işlemler yapıldıktan sonra proje ortaya çıktı. Prefabrik bir proje olmasını önemsedik, çünkü hem alan anlamında bir sıkıntımız vardı, hem de Devlet Hastanemizin, önümüzdeki yıllarda ilçemize yakışacak bir şekilde başka bir yere yapılması planlanıyordu. Biz bu yeni Devlet Hastanesi yapılıncaya kadar hizmet standardın daha iyi olması açısıyla böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyduk.? dedi.
Ek bina inşaatının %90´ lar seviyesine geldiğini belirten Yahyalı Kaymakamı Metin Esen konuşmasına şöyle devam etti. ? Eski hizmet binasında idari hizmetlerin yürütüldü birimleri, yemekhanesini, mutfağını, eczanesini, çamaşırhanesini ve arşivini bu binadan çıkartılarak yeni hizmet binasına taşınacak. Sonra buradaki kalan alanları da sağlık hizmeti alan yataklı hizmet birimine, yoğun bakıma ve polikliniklere dönüşümünü sağlayacağız. Yani bir anda hastane yatak kapasitesini iki katına çıkacak, aynı zamanda hastanemiz yoğun bakıma kavuşmuş olacak. Evet bu mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Ek binamızın maliyeti yaklaşık olarak 600.000TL´ye mal olacak. Bize bu mutluluğu yaşatan en başta Necati Kurmel Beye, Yahyalı Taşıyıcılar Kooperatifine, ilçemizde yatırımda bulunan enerji şirketlerimize, katkıda bulunan Yahyalılı hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu desteklerinin devamını bekliyorum. Kamu, Devlet, Vatandaş işbirliğiyle çok güzel, örnek bir çalışma oldu. Hayırseverlerimizin böyle bir binayı kazandırmış olması, çok güzel. Binanın tamamlanmasıyla, devletimiz geriye kalan araçları tamamlayacak. Hastanemizin sınıfı da değişiyor. Buna bağlı olarak da sunacağımız hekimlerin sayısı ve çeşitliliği artacak. Bazı hekimler için buradan vatandaşlarımızın Develi´ye, Kayseri´ye gitmesini de inşallah önlemiş olacağız.? diye konuştu.
Yahyalı´da hayırseverleri ile ünlü bir ilçe olduğuna vurgu yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk´te açıklamasında Yahyalı Belediyesi´nin her an her yerde göreve hazır olduğunu, bu ilçe için taşın altına ellerini her zaman koyacaklarını söyledi. Başkan Öztürk ? Hayırseverleriyle ünlü Kayseri´mizin hayırseverleriyle ünlü Yahyalı´mızda iş adamlarımızın ek binamıza, buradaki eğitim kurumlarına katkıları oldu şüphesiz. Biz o iş adamlarımızla gurur duyuyoruz, dua ediyoruz. Allah ticaretlerini kazançlı etsin. Hastane ile sıkıntımızı, kendisi de Yahyalılı olan, Necati Kurmel Amcamıza anlatınca, kendisinin de sıkıntılarını çok iyi bildiği için hastanemize ek bina için 350.000 TL lik bir miktar bağış yaptı. Tabi buradaki iş adamlarımıza da söyledik onların da katkıları oldu. Ben özellikle hastanemize katkılar veren Esat Keskinkılıç Amca ve çocukları İhsan ve Abdullah Beylere teşekkür ediyorum. Çok güzel ultrason cihazını hastanemize kazandırdılar. Gözle ilgili sıkıntımız vardı muayene konusunda onu da iş adamlarımızla paylaşarak çözüme kavuşturduk. Burada eczacılarımızın da katkısı var. Hep beraber, bu ilçe de iş birliği içerisinde kurumlar birbirine yardımcı olursa, bereketin olacağını ben her zaman söylüyorum. Burada sağ olsun koordinatör olan mülki amirimiz, diğer kurumlarımızla birlikle koordine yapıyorlar. Belediye olarak bizim zaten görevimiz hizmet. Hizmet sektörüyüz biz. Hastanemizin ek binasını incelemek için buraya geldik. Kaymakamımızla, Başhekimimizle, Hastane Müdürümüzle ve teknik elemanlarımızla bir inceleme yaparak, kış gelmeden yapacaklarımızı belirledik. Biz belediyeler her yerde diye düşünüyorum. Doğanlara beşiğiz, ölenlere mezarız. Belediye olarak diğer kurumlara elimizden gelen katkıyı vermek, bizim birinci görevimiz.
İlçeye yapılacak yeni Devlet Hastanesi konusunda da bilgiler başkan Esat Öztürk, 12500 m²´ lik bir alana yeni bir hastane yapılması için çalışmalar başladığını, Devlet Hastanesinin yeriyle ilgili bakanlıklar arası yazışmaların devam ettiğini ve bunu da takip ettiklerini ifade etti.
Yahyalı Devlet Hastanesi Baş Hekimi Mehmet Aykut Yıldırım´da yeni ek binanın hizmete girmesiyle birlikte hastane yapılacak değişikler hakkında bilgiler verdi. Başhekim Yıldırım ? Hastanemizde fiziksel bakımdan ciddi aksaklıklar mevcuttu. Sağ olsun Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız sayesinde ve hayırseverlerin organizasyonunda bu eksikliklerin büyük bir kısmını gidermiş olduk. Bu yenilenme ile hastanemizde ciddi bir yatak artışı olacak. Şuan mevcut tescilli olan 25 olan yatak kapasitemiz 56´ya çıkacak. Bunun yanında 4 yataklı yoğun bakıma kavuşmuş olacağız. Tabi bu yenilenme sebebiyle hastanemizde kadro değişikliği de personel açısından revizyon oldu. Özellikle Uzman Doktor sayımız 4 iken bu yenilenmeyle beraber personel dağılım cetvelinde mevcut Uzman sayımız 9´a çıktı. Özellikle Ortopedi, Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz ve Üroloji anlamında uzman hekim kadrosuna kavuşmuş durumdayız. Artık bu saatten sonra hastanemize ataması olduktan sonra İnşallah hastanemizde hizmet vermeye başlayacaklar. Ayrıca Acilde de toplamda pratisyen hekimimiz 4 iken yeni atamayla beraber 8 pratisyen hekime kavuşmuş olduk. Diğer sağlık hizmeti alanında çalışan sağlık memuru, hemşire, tıbbi hizmet alanında çalışan personelinde sayısında da bu yenilenmeyle beraber artış olacak inşallah. Bu gelişmelerden oldukça bizi mutlu etti.? diye konuştu.



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı