YAHYALI´DA YENİ HASTANE İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

YAHYALI´DA YENİ HASTANE İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yahyalı´da yeni yapılacak hastane için çalışmalar başladı.

Yahyalı´da yeni yapılacak hastane için çalışmalar başladı. 

2017 yılında proje ihalesi yapılan, 2018 yılı içerisinde ise yapım ihalesi yapılacak olan yeni hastane yapımı için tahsis edilen 12 buçuk dönümlük arazide düzenleme çalışmaları ve eski binaların yıkım çalışmaları Yahyalı Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor.

Yıkım çalışmalarını yakından takip eden Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk konu ile açıklama da bulundu.

Yeni hastanenin konum olarak çok güzel bir yere yapılacağını ifade eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, "Yeni Devlet Hastanesi´ni mimarlara, şehir plancılarına nereye yakışır diye sormuş olsanız, bura diyeceklerine eminim. Yeni hastanemiz, ilçemizin en iyi yerine yapılacak diye düşünüyorum. Burası 12,5 dönümlük D.S.İ Genel Müdürlüğü´nün arazisi idi. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız hastane yapımı için araziyi Sağlık Bakanlığımıza devretti. 75 yataklı olacak hastanemizin yüzde 60 gibi bölümü tek yataklı odalardan oluşuyor. Hastanemiz adeta 4-5 yıldızlı bir otel konforunda olacak. Ben emeklerinden dolayı, ilçe kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Hastanemizin her aşamasını yakından takip ettiler. Buradaki eski binalar, belediyemiz tarafından yıkılıyor. Şuan bizim devletimize olan katkımız, yaklaşık 500 bin tl´yi buluyor. Buranın yıkım ve enkaz kaldırma bedeli 500 bin tl hesaplanmıştı. Burayı belediyemiz imkânlarıyla yıkacağımızı taahhüt ettik. Bu vesile ile de buradayız. Yıkıma da refakat ediyoruz. İş birliğinden bereket çıkıyor. Burası aslında bizim de işimiz değil ama her türlü güzelliğe biz destek oluyoruz. Hastane, okul, ibadethane denildiği zaman zaten biz koşuyoruz. Biz bir aile ortamında çalışıyoruz. Ben başta belediye başkan yardımcımız olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmalardan dolayı Yahyalı Belediyesi´ne teşekkür eden Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ da, ?Burası 12 buçuk dönüm olan, üzerinde D.S.İ binaları bulunan hazineye ait bir araziydi. Yeni hastane ihtiyacıyla birlikte, hastanenin buraya yapımı konusunda karar kılınmıştı. Takip ettiğimiz üzere, hastanenin proje ihalesi yapıldı. Ankara´dan mimar arkadaşlar buraya geldiler. İlçemize en uygun olacak şekilde proje çizim çalışmaları yapıyorlar. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından buradaki D.S.İ´ ye ait eski binaların yıkımları için yaklaşık maliyetler çıkarıldı. Tabi baya yüksek rakamlar söz konusuydu. Sağ olsun Yahyalı Belediyemiz bunu kendi imkânlarıyla, daha uygun şartlarda yıkabileceklerini ifade ettiler. Sağlık Müdürlüğü ile protokollerini yaparak yıkıma başladılar. En kısa sürede proje bitirilerek, devlet hastanemiz ihaleye çıkacaktır. İnşallah hep birlikte devlet hastanemizin inşaatını görürüz. Hastanemiz önceden 50 yataklı olarak çıkmıştı. Bunun yeterli olmayacağı düşünülerek, 75 yataklı olarak revize edildi. Bu nedenle biraz gecikme oldu. ? dedi. Konuşmasında belediye çalışmaları hakkında da değerlendirmeler yapan Kaymakam Cığ ? Göreve başladığım günden beri, Belediye Başkanımız Esat Beyle çok güzel bir diyalog halindeyiz. İlçemizin sorunlarını görüşüp, konuşuyoruz. Hastane konusunda da gayretlerini, çalışmalarını yakinen gözlemledim. Çok büyük emeği var. Gayretlerinden dolayı, yıkım çalışmalarından dolayı Esat Başkanımıza ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ