YAHYALI`DA `İBİŞ MACERALARI` ADLI TİYATRO

YAHYALI`DA `İBİŞ MACERALARI` ADLI TİYATRO

Yahyalı Belediyesi’nin Kültür Etkinlikleri kapsamında organize ettiği, `İbiş’in Maceraları` adlı çocuk oyunu dün Yahyalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde ilkokul öğrencileriyle buluştu.

`Çocuklar Duymasın` dizisindeki çaycı Hüseyin karakteriyle tanılan Alparslan Özmol`un da yer aldığı oyun, İbiş ve Memiş`in yaptığı türlü haylazlıkların görgü kurallarına uymadığını anlatarak, okula gitmemenin kitap okumamanın cehalete neden olduğunu göstererek, çocuklarla birlikte doğruyu bulmayı ve öğretmeyi amaçlayan oyun öğrencilere neşeli anlar yaşattı. Oyunun ilk seansına katılan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Yahyalı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı öğrencilerle birlikte oyunu izlediler.
Oyundan önce salonu dolduran öğretmen ve öğrencilere selamlama konuşması yapan Başkan Esat Öztürk, “Sosyal belediye anlayışımızın gereği bugün burada tatil hediyesi olarak sanatçılarımızı, siz sevgili öğrencilerimizle buluşturduk. Adabı muaşeret, görgü kuralları ve çevre bilincini işleyecek olan tiyatro sanatçılarımız, aynı zamanda sanatlarını icra edecekler. Huzurunuzda kendilerine teşekkür ediyor ve hem de hoş geldiniz diyorum. Sanatçılarımızdan alacağımız güzel şeyler var ama bir ağabeyiniz ve belediye başkanınız olarak siz sevgili öğrencilerimize vereceğim bir kaç mesajım olacak. Öncelikle derslerinize çok iyi çalışmalısınız. Anne, babanızı ve öğretmenlerinizi iyi dinlemeli, vatanınızı sevmelisiniz. Tutumlu olmalı asla israf etmemelisiniz. Hiçbir zaman hayallerinizden vazgeçmemelisiniz. Büyük hayaller, büyük hedefler en çok çocuk yaşta kurulur, bunu asla unutmayın. Bir çocuğun hayal dünyası ne kadar zengin ve geniş olursa, istikbali, ufku da o kadar zengin ve geniş olur.” diye konuştu.
Yahyalı İlçe Kaymakamı Metin Esen ise konuşmasında bir dönem boyunca derslerine çalışmış, tatili hak etmiş olan sevgili öğrencilerimiz için, belediyemiz tarafından düşünülmüş bu etkinliğin kendisini çok memnun ettiğini, ilçedeki tüm öğrenciler ve veliler adına Başkan Esat Öztürk’e şükranlarını sunduğunu söyledi.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü