YAHYALILI ÇİFTÇİLERDEN

YAHYALILI ÇİFTÇİLERDEN

MİLLİ İRADE KONVOYU?

Yahyalılı Çiftçiler 15 Temmuz darbe girişimine karşı tepkilerini göstermek, demokrasi ve milli iradeye sahip çıktıklarını en iyi şekilde ifade etmek için ekmek tekneleri olan traktörleriyle konvoy düzenledi.
15 Temmuz darbe girişimine her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Yahyalı´da da çiftçiler, darbe girişimine karşı tepkilerini göstermek amacıyla traktörlerini bayraklarla donatarak milli irade konvoyu düzenledi. Yüzden fazla traktörün katıldığı konvoy da ilçe girişinden Cumhuriyet Meydanına ilerleyen çiftçiler, meydanda toplanarak tekbirler getirip, sloganlar attılar? 
Milli İrade konvoyuna destek için Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Yahyalı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Genç traktörlere binerek konvoya katıldılar. Cumhuriyet Meydanında toplanan çiftçilere seslenen Ziraat Odası Başkanı Genç, Yahyalılı çiftçilere teşekkürlerini ifade ederek şunları kaydetti? ?´Zamanında biz bu Vatanı oraklarla, tırpanlarla, dirgenlerle, kazma ve küreklerle kurtardık. Bu vatan hiçbir zaman ucuz olmadı. Birlik beraberlik içerisinde bugün de ucuz olmadığını göstermiş oluyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini yapan terör örgütünü lanetliyoruz. Sayın Kaymakamım ve Belediye Başkanıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma gösteren siyasi partilerimize de teşekkür ediyoruz.?
Milli İrade konvoyunu düzenleyen çiftçilere hitap eden Başkan Öztürk´te herkese teşekkür ederek; ?´Elleri öpülesi çiftçi kardeşlerim hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Milli İrade meydanında toplanan çiftçi kardeşlerim sizler, binlerce lira maaş alarak devletin silahını halka doğrultmadınız. Sizler alın terinizle evlerinize ekmek götürdünüz. Sizin kazancınız kutsal değil de kimin ki kutsal. Hepinizi tebrik ediyor, candan kucaklıyorum. Yahyalı´mızın her sektöründen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Milli İrade nöbetimizin on ikinci günü sizlerle renklendi. Sizlerin Milli Mücadele Savaşını kazandığımız çiftçi aletlerinizle buraya gelmenizi çok manidar buluyorum. 78 milyon askeriyle ülkemiz darbeyi püskürtmüştür. Bu zafer sizlerindir. Rabbim sizlerden razı olsun. Dünya şunu bilsin ki artık Türkiye´de darbeler dönemi bitmiştir. Bizim ikinci vatanımız sadece kabirdir.´´ ifadelerini kullandı. 
Başkan Öztürk´ün ardından Çiftçilere konuşma yapan Kaymakam Metin Esen ie değerlendirmesinde ?´Her türlü zorlu koşullarda tarlalarında çalışıp, helalinden rızkını kazanan ve vatan söz konusu olduğunda dirgeni, orağı, kazması, küreğiyle tanka, topa göğsünü siper eden çiftçi kardeşlerim, sizler Yahyalı Meydanından vatanımız için bu yola baş koyduk diyerek, haykırıyorsunuz. Bu duygularla düzenlemiş olduğunuz Milli İrade konvoyunuz için her birinize teşekkür ediyorum. Bu hain darbe girişiminden sonra Yahyalı´mız çiftçisi, öğretmeni, doktoru, ev hanımından doksan yaşındaki ninesine kadar, bu meydanlardan devlet yöneticilerine, milli iradelerine, kendi meclislerine sahip çıktıklarını gösterdiler. Artık Türkiye´de darbeler döneminin sona erdiğini bu meydanlardan göstermiş oluyorsunuz. Bütün çiftçilerimize teşekkür ediyor, alınlarından öpüyorum.´´ şeklinde konuştu.
Çiftçiler darbe girişimine teşebbüs eden teröristlere karşı tepkilerini, ?´Devlet yöneticilerimiz bu hainlere hak ettikleri cezaları vermelerini istiyoruz´´ sözleriyle gösterdiler.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti