YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ İLE GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ  İLE GÜÇ BİRLİĞİ  YAPACAK

İlimizin üç yüksek öğretim kurumu Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayarak bilimsel eğitim konusunda güç birliği yapmak

Protokol imza törenin ardından gerçekleştirilen  akşam yemeği etkinliğinde  konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılınç, "Kıbrıs için önemli olan proje üretmek, ayakta kalmasını sağlamak. Bu anlamda da 11 tane üniversitesiyle ki bunun içerisinde 26 bin öğrencisi, 18 fakültesi, 103 ülkeden öğrenci çeşitliliğiyle adeta Kıbrıs`ı ayakta tutan dinamiklerden bir tanesi Yakın Doğu Üniversitesi. Bugün de değerli hocamla gezerken daha değişik özelliklerini de öğrendim" ifadelerini kullandı.                                                                                                

İş birliği protokolüne imza koyan taraflardan biri olan ilimizin ilk  devlet üniversitesi  Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ‘da etkinlikte yaptığı değerlendirmede  Kıbrıs’ın ülkemizin  bir parçası olduğuna vurgu yaparak  "Kıbrıs, Türkiye`den ayrı düşünmediğimiz bir bölge. Yakın Doğu Üniversitesi çok hızlı gelişen bir ülke. Öğrenci ve öğretim üyesi sayısı çok fazla olan, bilgi üretimi için altyapısı gelişmiş olan bir üniversite. Fakat geç kalmış bir işbirliği protokolü imzaladık. Hem biz, hem Abdullah Gül Üniversitesi hem de Nuh Naci Yazgan Üniversitesi. Aslında bunun belki yıllar önce olması gerekirdi. Ama bugüne kısmetmiş. Bu protokolleri hayata geçireceğiz bundan sonra. Karşılıklı işbirliğimizi artıracağız" diye konuştu.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Dr. Suat Günsel  ise  Kayseri`nin Kıbrıs Türk`ü için önemli bir şehir olduğunun altını çizip,  gerçekleştirilen işbirliğinin iki ülke arasındaki bütünlüğün artırılması için atılan bir adım olduğunu  vurgulayarak "Bugün üç üniversite ile yaptığımız işbirliği aslında Kıbrıs ile Türkiye`nin bütünlüğünü sağlayabilmek için attığımız bir adımdır. Üniversiteler birer dokuma tezgahıdır. Kıbrıs Türk`ünün Türkiye`si ile bütün olma isteğini ancak üniversiteler vasıtası ile mümkündür"şeklinde konuştu…                                                     

Etkinliğe  iştirak eden bir diğer önemli  isim  Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ‘de  Yakın Doğu Üniversitesi`nden gelen rektör ve ekibini kutladığını belirtip, eğitimde yapılan her çalışmanın kendileri için gurur verici olduğunu kaydetti…. 



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor