YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, KKTC Yakın Doğu Üniversitesini ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in davetlisi olarak geçtiğimiz hafta KKTC’ye giden Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve beraberindeki heyet, Kıbrıs’ta bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde kabul edilen Rektör Prof. Dr. Keleştemur ve beraberindeki heyet, daha sonra Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yı ziyaret ederek bir süre görüştü. Yakın Doğu Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi heyetleri arasında sürdürülen görüşmelerin ardından her iki üniversite arasında karşılıklı işbirliği protokolünün KKTC imza töreni yapıldı. Protokol, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ve KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Ümit Hassan tarafından imzalandı.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi 101 numaralı Salonda gerçekleştirilen protokol imza törenine YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ile Erciyes Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halit Canatan, Halkla İlişkiler Müdürü Okut. Üstün Tuncer ve Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve beraberindeki heyet, protokol imza töreni öncesi YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ile birlikte YDÜ Büyük Kütüphane, Araba Müzesi, İnovasyon ve Bilgi İşlem Merkezi, Tıp Fakültesi, Hastane ve Veterinerlik Fakültesi ile Hayvan Hastanesini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Keleştemur, Yakın Doğu Üniversitesi’nde gördükleri hizmet anlayışı, üst düzey eğitim ve teknoloji karşısında çok etkilendiklerini belirterek, YDÜ ile işbirliği protokolünün geç kalınmış bir protokol olduğunu söyledi. İmzalanan protokolün vakit geçirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Keleştemur, gerçekleştirilecek ortak çalışmalarla iki üniversitenin her alanda önemli aşamalar kaydedeceğine inandığını kaydetti.
Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, “Hangi perspektiften bakılırsa bakılsın hiç şüphesiz bugün bizim için önemli bir gün. Erciyes Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda tıp bilgini olan Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, YDÜ ile tam bir işbirliği lütufkarlığı göstererek aramızda bulunuyor” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Ümit Hassan, özellikle çalışmalar ve araştırmalarda YDÜ ile Erciyes Üniversitesi işbirliği ile Tıp alanında çok önemli sonuçlar alınacağının altını çizdi. Hassan, protokol töreninde Yakın Doğu Üniversitesi’nin dünden bugüne gelinen sürecini de aktararak sözü Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’a bıraktı. Keleştemur, “10 yıllık aralarla kurulmuş iki üniversitenin bundan sonraki yıllarda bilimsel, sosyal ve kültürel olmak üzere birçok alanda iş birliği yapacak olmasından memnuniyet duymaktayım. Bu geç kalınmış bir protokoldür, ama bunu telafi edeceğiz. Erciyes Üniversitesi olarak son yıllarda uluslararası ilişkilere çok önem veriyoruz. Bunun bizim için önemli olma sebeplerinden biri de Erciyes Üniversitesi sadece Türkiye’nin değil, bir medeniyet üniversitesi olma iddiasıyla hareket etmektedir” dedi.
Daha sonra karşılıklı olarak imzaların atılmasının ardından YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’a günün anlam ve önemini belirten plaket taktim etti. Karşılıklı hediyelerin verilmesiyle tören sona erdi.



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor