YAMAN DEDE KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

YAMAN DEDE KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Talas Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilerek hayata döndürülen ve Talasın manevi mimarlarından Yaman DEDE’nin adı verilen tarihi konak kültür ve sanat evi olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ’ın da katıldığı töre

Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner YILDIZ’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.  Kültür evinin açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım,  “Yaman Dede’yi geç anladık ama bundan sonra gelecek nesillerimize iyi anlatmalıyız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tarihi ve kültürel varlıklarıyla zengin Kayseri’nin tam bir Anadolu şehri olduğuna vurgu yaparak, hükümet olarak verdikleri desteklerle Talas’a da katkı sağladıklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Yıldız, konağı inceledi. Konağın alt katındaki Türk İslam Sanatı Derneği tarafından açılan ebru ve hat kursunu ziyaret ederek, eline aldığı divitle Arapça yazmaya çalıştı. Ancak divitle yazmakta zorlanan Bakan Yıldız, Türkçe "Kat etmek" ve "Sabretmek" kelimelerini ustalıkla yazdı.

Bakan Yıldız’a öğrenciler tarafından Hz. Osman'ın kılıcının tasvir edildiği, Nazar duasının yazılı olduğu tablo hediye edildi. Yıldız açılışın sonunda tasavvuf musikisi korosunun verdiği mini konseri dinleyerek uhrevi alemin hazzına vardı. 



KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret