YAMULA BARAJI`NDA SU SEVİYESİ 20 METRE DÜŞTÜ

YAMULA BARAJI`NDA SU SEVİYESİ 20 METRE DÜŞTÜ

Yamula Barajı’nın su seviyesinin 20 metre kadar düşmesi ile birlikte, su altında kalan eski Kuşçu beldesindeki sağlık ocağı, belediye binası, çeşme ve yatır gün yüzüne çıktı.

Yağışsız geçen günler Yamula Barajı’ndaki su seviyesinin azalmasına neden oldu. Barajdaki su seviyesinin yaklaşık 20 metre kadar azalması, eski Kuşcu yerleşkesini ortaya çıkardı.

Yamula barajının inşasının ardından sular altında kalan bir çok yapı su seviyesinin düşmesi ile birlikte gün yüzüne çıktı.

Geçmişte Kuşçu beldesinde iki dönem belediye başkanlığı yapan ve Belediye hizmet binasını yıllar sonra yeniden gören Ahmet Yeşilırmak, ortaya çıkan yapıların Tepe Harman isimli bölge de olduğunu, yıllardır yöre halkına hizmet veren sağlık ocağı, belediye binası ve çeşmenin yanında Sultan Alparslan zamanından kalma 3 yatırında bulunduğunu söyledi.

Yağışın olmaması nedeniyle barajdaki su seviyesinin 20 metre kadar düştüğünü söyleyen Yeşilırmak, “Şu anda görünen yer, bizim beldenin en yüksek yeriydi. İsmi Tepe Harman`dı. Büyük görünen bina Kur’an kursu binası, onun önündeki sağlık ocağı binası, lojmanlar ve belediye binası şu anda görünüyor. Yanında çeşme ve yatır da sular çekildikten sonra gün yüzüne çıktı” diye konuştu.

Yatırın olduğu yerin eski bir şehitlik olduğunu anlatan Yeşilırmak, “Sultan Alparslan’ın askerleri Kayseri’yi fethetmeden önce burada konuşlanmış. Buradan akınlar düzenlenerek Kayzer’i yenmişler. Burada 3 tane manevi liderlerinin yatırı varmış. Bunlar Hacı Mustafa Efendi, Hacı Şıh Şerafettin Hazretleri ve Pösürzade`nin yatırları. Bu yatırları bulabilmek için bir koyun sürüsünü sürmüşler. Koyunlar bu zatların mezarlarını çiğnemeden geçince burası kazılmış ve zat-ı muhteremlerin mezarları bulunmuş. Daha sonra bir hayırseverimiz de yatırı yaptırmıştı. Kuşçu beldemiz sular altında kalınca yine hayırseverimiz tarafından yatır ve beldenin ileri gelenlerinin mezarları yukarı taşındı” şeklinde konuştu.

Yeşilırmak, kendisinin mezun olduğu ilkokul binasının çatısının da suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktığını söyledi.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”