YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI

YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI

2004 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak, çevresinin takdirini topladı.

HABERİ İZLE

   Çocukluk yıllarında geçirdiği hastalık sonucu görme engelli olan İbrahim Yirçi, 2004 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak, çevresinin takdirini topladı. İbrahim Yirçi, ”Yapmamam gerektiğini söyleyenlerde oldu. Yapamazsın diyenler de oldu. Başardım. Eğitim alanında başarılı olduğuma inanıyorum” dedi.
  Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde ikamet eden, 42 yaşındaki yüzde 98 görme engeli olan İbrahim Yirçi, 1994 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni, bir yıl sonra ailevi bir sebepten dolayı bırakmak zorunda kaldı. 2001 yılında çıkan öğrenci affından faydalanarak eğitim hayatına devam eden Yirçi, 2004 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversiteyi bıraktığı dönemde, Kayseri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne İdari Şef olarak atanan Yirçi, hala Kayseri Atatürk Evi'nde yaptığı görev sebebiyle avukatlık yapmadığını söyledi. Üniversiteyi kazandığı yıllarda yakın çevresinden tepki aldığını ifade eden İbrahim Yirçi, `yapamazsın` diyenlerin olduğunu, okulu bırakması gerektiği şeklinde tavsiyeler aldığını söyleyerek, "Başardım. Eğitim alanında gayretli bir insanım” dedi. Lise yıllarında Hukuk Fakültesi'ni kazanmak istediğini söyleyen Yirçi, Hukuk alanında eğitim almaya, lisede okuduğum yıllarda karar vermiştim. Sonrasında da tüm tercihlerimi hukuk fakültesi alanında yapmıştım. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni de kazandım. Okudum. Bir müddet ara verdim. Sonra eğitimimi tamamladım. Ama kamu çalışanı olduğum için avukatlığa geçme imkanım olmadı. Ama hukuk ile ilgili hala kendimi yetiştiriyorum. Herkes takdirle karşıladı. Hukuk fakültesini okumak büyük bir gayret gerektiriyordu. Tabii ki şimdi üniversiteyi bitirdikten sonra bir de o meslekte başarılı olmak var. Ben mesleğe geçiş yapamayınca meslek alanında başarı gösteremedim. Ama ülkemizde mesleki alanda da başarı gösteren bir çok engelli arkadaşımız var” şeklinde konuştu.

EĞİTİM ENGELLİYE DE ŞART, ENGELSİZE DE”
  Bir engelli birey için eğitimin şart olduğunu söyleyen Yirçi, ”Eğer hayatta başarılı olmak ve toplum tarafından kabul görülmek ve ideallerini gerçekleştirmek istiyorlarsa eğitim alanında sonuna kadar mücadele etmeleri gerekiyor. Devletin imkanlarını kullanarak başarılı olabilirler. Ankara Üniversite'si Hukuk Fakültesi mezunuyum. Hali hazırda da ikinci üniversiteyi okuyorum hazırda. İkinci üniversiteyi de Sosyoloji alanında okuyorum. Aynı zamanda görme engelliler alanında bir çok sosyal etkinliğe katılıyorum” diye konuştu.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti