YAPILMAYANLARI YAPAN BELEDİYE

YAPILMAYANLARI YAPAN BELEDİYE

Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi´nin temeli törenle atıldı

Büyükşehir Belediyesi Türkiye´de ilk ve tek olan projeleri Kayseri´ye kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Meslek Akademisi ve KAYMEK Sınav Merkezi´nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediye olarak yapılmayanları yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi binasının temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, ülkemizde istihdam alanında yaşanan sıkıntıların başında işgücü eğitim seviyesinin yetersiz olmasının geldiğini belirterek, bu sıkıntıyı giderecek olan Mesleki Eğitim Akademisi ve KAYMEK sınav merkezini ilimize kazandıran Başkan Mustafa Çelik´e teşekkür etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, Kayseri´nin nitelikli kurumlarla donatılmasının önemine vurgu yaparak, ?Önemli ve anlamlı bir çalışmanın temeli atılıyor. Hem böyle bir çalışmanın düşünülmesi hem de Melikgazi bölgesinde yapılıyor olmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum? dedi.

?2017 HAMLELER YILI OLACAK?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Büyükşehir Belediyesi Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi´nin şehrimize çok önemli hizmetler yapacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak yapılmayanları yapmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Çelik, ?Böyle bir tesisi şehrimize kazandıracak olmanın mutluluğu içindeyim. Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım üstüne yatırım yapıyoruz. Hafta başından bu yana 9 ihale yaptık. Her dakikamızı, her saniyemizi şehrimizin yararına olacak projeler için kullanma gayretindeyiz. 2017 yılı şehrimiz için yeni hamlelerin yılı olacak. Rabbim böylesine yüksek tempo ile çalışırken bizlere güç kuvvet versin. Rabbim yaptığımız ve yapacağımız işlerde muvaffak etsin? diye konuştu.

?İŞ ARAYANA İŞ, ELEMAN ARAYANA ELEMAN SAĞLAYACAĞIZ?

Temeli atılan Büyükşehir Meslek Eğitim Akademisi´nin seçim vaadi olduğunu da hatırlatan Başkan Çelik, projenin en çok önem verdiği projelerden biri olduğunu söyledi. Tesis hakkında bilgiler de veren Başkan Çelik şöyle konuştu: ?Yapılacak olan tesisimiz 3 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. Merkezimizde 380 metrekare alanlı iki adet mesleki eğitim atölyesi, derslikler, laboratuvar ve idari birimler bulunuyor.  Büyükşehir Belediyesi Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi, Türkiye´de ilk olacak bir proje. Türkiye belediyelerine örnek olacağız. Projenin öncelikli amacı istihdama katkı sağlamak ve istihdamdaki sıkıntıları gidermek. Sizlerin de bildiği gibi ülkemizde işsizlik var; ama bir taraftan da işgücü sorunu var. Pek çok işletme işçi ararken pek çok gencimiz iş arıyor. Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Akademisi işte bu tezatlığı ortadan kaldırmak için faaliyet gösterecek. Meslek Akademisi ile orta ölçekli sanayi ve inşaat sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman sıkıntısını gidereceğiz. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu iyi eğitilmiş ve nitelikli elemanları yetiştireceğiz. Meslek Akademisi´nde öncelikle başlatılacak eğitim programları ile Alçıpan ve alçı dekorasyon ustalığı,  Yapı yalıtımcılığı, Ahşap doğramacılığı, Demirci ustalığı, Metal doğramacılığı, Duvarcı ustalığı ve elektrik tesisatçılığı gibi meslek dallarında ustalar yetiştireceğiz. Adeta iş garantili bu meslek dalları ile iş arayana iş, eleman arayana eleman imkanı sunacağız. Bu tesisin ikinci bir fonksiyonu daha var. KAYMEK Mesleki Sınav Merkezimizde ise işi layıkıyla yapanlara sertifika vererek iş hayatına atılmalarını sağlayacağız. 2015 yılında çıkarılan 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu mesleki yeterlilik belgesini zorunlu hale getirdi. Artık herkes ustayım diyemeyecek. Usta olan da belgesini KAYMEK Mesleki Sınav Merkezinden alacak. Bir anlamda KAYMEK artık bilenle bilmeyeni birbirinden ayıracak. Alınacak olan mesleki yeterlilik belgeleri uluslararası geçerliliğe sahip olacak. Bünyesinde toplam 32 personeli bulunan KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi ilk etapta, inşaat alanında 9, metal alanında 1, makine alanında 2 branş olmak üzere toplam 12 branşta personel belgelendirme faaliyetlerine başlayacak. Daha sonra bu branşlar artacak. KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi sadece ilimiz ve ilçelerimize değil başta komşu illerimiz olmak üzere ülkemizin her noktasına hizmet edecek.?

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de törende yaptığı konuşmada, hemen her gün bir açılış ve temel atma töreni yapıldığını belirterek başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyeleri çalışmalarından dolayı kutladı. Dışarıda Kayseri´deki yerel yönetimlerle övündüklerini ifade eden Tamer, ?Yapılmayanların yapıldığı bir şehirde yaşıyoruz. Bu yatırımla, anlamlı bir tesisin eksikliğini gidermiş olacağız? dedi.

Törene katılan Vali Süleyman Kamçı ise, yapılacak olan yatırımın şehrimizin nitelikli işgücünü artıracağını söyledi. İşini layıkıyla yapanların tespit edilmesiyle hizmetin kalitesinin artacağını vurgulayan Vali Kamçı, Mesleki Eğitim Akademisi ve Sınav Merkezi´nin yapımını üstlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dualar edilerek Büyükşehir Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi´nin temeli atıldı.  


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor