YARDIM TIRLARI

YARDIM TIRLARI

HALEP İÇİN YOLA ÇIKTI

Halep´te sivillere yönelik devam eden katliamlar nedeniyle Talas Belediyesi ve İl Müftülüğü ?Ekmeğimizi Halep ile Paylaşıyoruz? adıyla bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 12 TIR, Talas Nimet Nuri Soysaraç Camii önünden dualarla Halep´e uğurlandı.
Kısa sürede çığ gibi büyüyen yardımlardan oluşan 12 TIR´ı uğurlama törenine Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Müftüsü Şahin Güven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost, İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Avukat Fevzi Konaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yardım kampanyasına herkesin elinden geldiği kadar destek verdiğini belirten Başkan Mustafa Palancıoğlu, ?Birlik ve beraberliğin en üst seviyede olması gereken bir zamandan geçiyoruz. Halep ile ilgili çok üzücü tablolar ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ?İnsanlık Ölmesin´ adlı kampanyası tüm Türkiye´de başladı. İlk buradan başlıyor. Halep çok zor şartlar altında şuan. Bizlerde elimizden geldiği kadar onlara destek olmalıyız. Belediyemizin Salı sabahı başlayan bu destek kampanyası çok kısa bir süre içerisinde çığ gibi büyüdü. 12 yardım TIR´ımızın maliyeti yarım milyon TL. Birlik ve beraberliğimiz yine kendini gösterdi. Herkes elinden geldiği kadar yardım yapmaya çalıştı. İnşallah Suriye´de de Irak´ta da tüm savaşlar biter, zulümler son bulur. Rabbim herkesin dertlenen kişiler olmasını nasip etsin.? dedi.
TIR´ların içinde un, patates ve bebek bezi bulunduğunu söyleyen Başkan Palancıoğlu, ?Sağ olsunlar bu kampanyada bulunan herkes bu yardım için dertlendi. İl ve ilçe müftülüğümüze, Diyanet Vakfına ve Kızılay´a ve emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Halep´e yollamış olduğumuz yardımların içerisinde 12 TIR içerisinde en çok un, 2 TIR patates, ve 1 TIR bebek bezi bulunuyor. Tüm mazlumlar için un gönderemiyorsak dahi dualarımız eksik etmeyelim. TIR´larımızın yolu açık olsun. Rabbim savaş ve zulümlere son versin.? diye konuştu.
12 tır yardımın bir nebzede olsa Halep´teki insanların yarasını saracağını vurgulayan Vali Süleyman Kamçı, ?Millet olarak geçmişte olduğu gibi bugünde tüm mazlum ve yardıma muhtaç olanların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Halep Kentindeki tanpon bölgeye sığınan vatandaşlara ulaştırılmak için Kızılay yetkililerine teslim Talas Belediyesi ve İl Müftülüğümüzün işbirliği ile hayırsever işadamları ve vatandaşlarımızın katkılarıyla toplanan 12 tır yardımın bir nebzede olsa Halep´teki mazlum kardeşlerimize umut olmasını temenni ediyorum.? Şeklinde ifade etti.
Yardım yapan herkese teşekkür eden İl Müftüsü Şahin Güven, ?Bu yardımlar Halep´te zulüm altında yaşayan insanlarımıza bir parça destek olacak inşallah. TIR´larımızı yolluyoruz ama kampanyamız devam edecek. Toplanan nakdi paraların tamamı bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızca Halep´e ulaştırılacak. Önümüzdeki iki hafta içerisinde yine toplanan yardımlarımız Halep´e ulaşacak. Bu kardeşlerimize bir parça çare olabilecek bu yardımlarımız hayırlı ve mübarek olsun.? diye belirtti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı