YARDIM TIRLARI HALEP´E DOĞRU YOLA ÇIKTI.

YARDIM TIRLARI HALEP´E DOĞRU YOLA ÇIKTI.

ÖZHASEKİ ?TÜRKİYE DÜNYANIN VİCDANIDIR?

İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince  Suriye devam eden iç savaş nedeni  ile mağdur olan dindaşlarımıza yarım eli  uzatmak  maksadı  ile başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde  ilimiz sakinleri  ve  Kayseri Şeker Fabrikası´nın  büyük desteği ile temin edilen  un ağırlıklı yarım malzemeleri  Halep´teki  dindaşlara ulaştırılmak üzere törenle yola çıkartıldı? Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri  Milletvekili Mehmet Özhaseki  uğurlama töreninde gerçekleştirdiği  konuşmada  dünyada birçok yerde insanların  vicdanının köreldiğini  vurgulayarak ?Bütün sıkıntılarımıza rağmen  biz ülke olarak dünyanın vicdanı olmaya devam ediyoruz ? değerlendirmesinde  bulundu?

İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince  Suriye devam eden iç savaş nedeni  ile mağdur olan dindaşlarımıza yarım eli  uzatmak  maksadı  ile başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde  ilimiz sakinleri  ve  Kayseri Şeker Fabrikası´nın  büyük desteği ile temin edilen  un ağırlıklı yarım malzemeleri  Halep´teki  dindaşlara ulaştırılmak üzere  Fuar alanı Ahmet İnci  Camii  önünde  gerçekleştirilen törenle yola çıkartıldı? 

Büyük bölümü  Kayseri Şeker Fabrikasınca  temin edilen  yardım malzemelerini taşıyan tırları uğurlama programına Çevre ve Şehircilik  Bakanı ve  Kayseri  Milletvekili Mehmet  Özhaseki  ve Vali  Süleyman Kamçı´nın yanı sıra  ilimiz protokolü  de hazır bulundu?

İl Müftüsü  Doç. Dr. Şahin Güven uğurlama törenin  başında ?Halep´te insanlık ölmesin? sloganı ile çıktıkları  yolda 1.5 yıldır hiçbir ayrım gözetmeksizin  Suriye ve Irak´ın sorunlu bölgelerindeki  mağdur insanlara  yarım göndermeyi  sürdürdüklerini  belirttiği konuşmasında  katkı veren  tüm Kayserilerle  şükranlarını  sunarak, desteklerinin devam etmesini  talep ettiii..

Uğurlama töreninde  daha sonra kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik  Bakanı ve  Kayseri  Milletvekili Mehmet  Özhaseki ?de konuşmasında   dünyada birçok yerde insanlığın vicdanının köreldiğini  hatırlatarak ?Burada ?İnsanlık ölmesin´ diye güzel bir slogan bulunmuş. Şunu bilin ki, Türkiye´nin dışında birçok yerde insanlık ölmüş. Dünyada birçok yerde iyice insanlığın vicdanı körelmiş. Ülke olarak çektiğimiz sıkıntıları hiçbir ülke çekmiyor. Bu sıkıntılara rağmen dünyanın vicdanı olmaya devam ediyoruz. Bu bizim geleneğimizdir. Peygamber efendimizden bugüne kadar kurduğumuz bütün medeniyetlerde bu düstur hakim olmuştur.? İfadesini  kullandı?.

Uğurlama  töreni  İl Müftüsü Şahin Güven´in  gerçekleştirdiği  duanın ardından yarım malzemelerini  taşıyan tırların Halep´e  doğru  yola çıkması ile  nihayetlendi?.

HABER :  C.ÜSTEN



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor