YARDIM TIRLARI DUALARLA UĞURLANDI

YARDIM TIRLARI DUALARLA UĞURLANDI

SURİYELİ SIĞINMACILARA 12 TIR PATATES VE 1 TIR UN GÖNDERİLDİ

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliği ile düzenlenen ‘Yolun İyilik Olsun’ kampanyası kapsamında Hatay, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın sınır bölgelerinde yaşam savaşı veren Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere tedarik edilen 12 tır patates ve 1 tır un dualarla uğurlandı.

‘Yolun İyilik Olsun’ kampanyası kapsamında Hatay, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın sınır bölgelerinde yaşam savaşı veren Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde tedarik edilen 12 tır patates ve 1 tır un gerçekleştirilen uğurlama treni ile yola çıkarıldı.

Tören de konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, bu yardımlar ile bölgede kurulacak terör devletinin de engellenmesinin hedeflendiğini vurgulayarak şunları kaydetti. “Mutat olduğu üzere her ay Kayserimizden bölgeye yardımlar gönderiyoruz. Bugün de buradan 12 tır patates ve 1 tır da un olmak üzere, 13 tırlık ve yaklaşık tutarı 300 bin TL olan yardım malzememizi uğurlayacağız inşallah. Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak, yapmış olduğumuz bu çalışmaları, rabbimizin rızasını gözetmek ve güvenlik güçlerimizin sınır ötesindeki terörden arındırdığı bölgelerde muhtaç durumda olan kardeşlerimize yardım etmek için yapıyoruz. Aynı zamanda bu yardımlarımız, bizim o bölgede terör devletinin kurulmasını engellemek için yapılan çalışmalardan birisidir. Bunu da herkesin bilmesi gerekiyor”.

İl Müftüsü Güven sözlerinin devamında ilimizde her gün yardımlar yapıldığını ve Ramazan Ayı’nda da yardımların toplu olarak devam edeceğinin altını çizerek “Şunu da hatırlatmak istiyorum, bizler il ve ilçe müftülükleri ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfı’nın şubeleri olarak, Kayserimizde her gün yardımlar yapıyoruz. Mahallelerde arkadaşlarımız bu çalışmaları yapıyorlar ancak bunları paylaşmıyoruz. Bunun da en önemli sebeplerinin başında halkımızı rencide etmemek ve onların yardımlarının gizli kalması geliyor. Önümüzde Ramazan Ayı var ve topluca yardımlarımız olacak. Ben bu vesile ile yardım tırlarımızın oluşmasında, Kayseri’de her gün yaptığımız yardımlara aynı şekilde katkı sağlayan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Şahin Güven’in konuşmasının ardından okunan dualar sonrasında yardım tırları yola çıktı.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı