YARININ GİRİŞİMCİLERİ

YARININ GİRİŞİMCİLERİ

AR-GE VE İNOVASYON ÇALIŞMASI YAPTI?

   16 ? 22 Kasım tarihlerinde tüm Dünya´da kutlanan ?Global Girişimcilik Haftası´ nı vesile bilen Semerkant Vakfı ve TÜMSİAD temsilcileri bir araya gelerek orta okul düzeyindeki öğrencilere girişimcilik ruhunu aşılamak ve girişimci yönlerini geliştirerek gerçek dünyaya hazırlamak maksadı ile atölye çalışması gerçekleştirdiler. Geleceğimizin teminatı genç yüreklerin, parasını idareli harcamasından tutunda, kendilerini tanıtma, cv hazırlama gibi bir çok konuda kendilerini geliştirebilmelerine zemin hazırlayacak bilgiler verildi? Eğlenceli bir üslupla gerçekleştirilen atölye çalışmasında genç yürekler hem eğlendi, hem öğrendiler?.
Dünyada ki 150 ülkenin 16 ? 22 Kasım tarihleri arasında kutladığı ?Global Girişimcilik Haftası´ ilimizde bir çok etkinlikle kutlandı. Fakat bu kutlamalardan biri diğerleri ile kıyaslandığında çok daha fazla önem arz ediyordu ? Ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen bu etkinmlikte, girişimcilik atölyesi çalışmaları hayata geçirildi... Semerkant Vakfı ve TÜMSİAD kuruluşlarının düzenledi etkinlikte, öğrenciler ellerindeki materyallerle, İnovasyon ve AR-GE yönlerini ortaya çıkmak için eğlenerek öğrenme fırsatı buldu. Kayseri´de bir özel okulun bahçesinde gerçekleştirilen atölye programına 30 kadar öğrenci, eğitimciler eşliğinde birbirinden farklı yapılan etkinlikte bir araya geldi.
Konu ile ilgili haber ekibimize programı anlatan, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Demirel, çocukları gerçek hayata hazırlama noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak şunları kaydetti? ?İnsanlar okuma çağları bittikten sonragerçek dünya ile tanışma imkanı buluyor. Ama bu atölye çalışmalarında AR-GE nedir? İnovasyon nedir? Girişimcilik nedir? Gibi konularda bilgi sahibi olmuş olacak çocuklarımız. Biz bu çalışmaları geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Ama program içeriği olarak farklı programlarla devam etmek istiyoruz örneğin; çocuklara bilgisayar yazılım kodlamaları, çeşitli kültürel etkinlikler gibi. Eğitmenlerimiz öğretmen kadrosundan. Kayseri´de görev yapıyorlar. Aynı zamanda eğitim AR-Ge´cisi olarak kendi özel çalışmalarına devam ediyorlar.?
Hafta sonunu güzel bir etkinlikte, hem öğrenerek hem de eğlenerek geçiren çocuklar, önce cv hazırladı, sonra parasını doğru kullanmayı öğrendi.
Ortaokul öğrencisi Emre Yıldız´ın annesi Esra hanım da, çocuğunun gelişim sürecindeki bilgilerinin rutinden ayrılıp gerçek hayatın gerekliliklerini öğrenmesinden duyduğu memnuniyeti şu sözlele dile getrdi? ?Çocuğumuz şuanda, tanımadığı başka yaşıtlarıyla tanışma, kaynakma ve beraber bir yerler yapabilme yetisine kavuşuyor. İlerideki yaşamına dair bir oyular eşliğinde bir ön hazırlık yapıyor. Çocuğumun derslerdeki öğrendiyi bilgilerin yanı sıra gerçek hayatı da şimdiden öğrenip hazırlıklı olması açıkçası beni çok mutlu etti.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye