YAŞASIN 19 MAYIS

YAŞASIN  19 MAYIS

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı -ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ: -''GÜÇLÜ VE MÜREFFEH BİR TÜRKİYE İDEALİNİ YAŞATARAK GELECEĞE TAŞIYACAK OLAN CUMHURİYETİMİZİN EMANETÇİSİ GENÇLERİMİZDİR''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olanın cumhuriyetin emanetçisi gençler olduğunu bildirdi.
Yıldız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak, milletle birlikte istiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gün olduğunu belirtti.
19 Mayıs 1919 gününün, Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olduğunu vurgulayan Yıldız, 19 Mayıs'ın milli uyanışın sembolü olduğunu anlattı.
Atatürk'ün bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen azim ve inançla başlattığı yürüyüşün milletin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç aldığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:
''İşgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalktı ve dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazıldı. Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmaksızın milletin bütün fertleri, vatan müdafaası için yan yana durdu, omuz omuza verdi ve kendilerini birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaştı. Bu yüksek ruh ve idealler üzerinde demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Çağdaşlaşma, medeni milletler camiasında özgür ve müreffeh bir ülke olarak hak ettiği yeri alma yolunda çok önemli mesafeler kat eden cumhuriyetimizi daha da yüceltecek olan temelinde yer alan değer ve idealleri güçlendirmek, birlik ve beraberlik ruhumuzu, duygu birliğimizi korumaktır. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan da cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye'mizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz.''
''Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler'' ifadelerini kullanan Yıldız, şunları belirtti:
''Onun için bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır. Bu duygularla, gençlerimizle birlikte bütün milletimizin, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum.''



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”