YASEMİN ÖZATA ÇETİNKAYA

YASEMİN ÖZATA ÇETİNKAYA

CUMHURİYET TARİHİNİN ÜÇÜNCÜ KADIN VALİSİ OLDU

HABERİ İZLE

Resmi Gazete`de yayınlanan valiler kararnamesiyle Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Valisi oldu. Türkiye'nin kadın 7. Kaymakamı, olan Çetinkaya,  bu atamayla Türkiye'nin 3. Kadın Valisi ve Kaymakamlıktan yükselen Türkiye'nin ilk Kadın Valisi oldu.

Resmi Gazete`de yayınlanan valiler kararnamesiyle Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Valisi olarak atandı Türkiye`nin üçüncü kadın valisi olan Çetinkaya, Kırklareli Valisi Esengül Civelek`le beraber aktif görev yapan ikinci kadın vali oldu.

Kararname ile 6 ilin valisi merkeze çekilirken 11 ilin valisi değişti. Bingöl`e atanan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger`in yerine ise Cumhuriyet tarihinin üçüncü kadın valisi olan Yasemin Özata Çetinkaya atandı.  2011-2013 yılları arasında ise Hacılar Kaymakamlığı görevini yürüten  Çetinkaya 27/08/2013 tarihinde Talas Kaymakamı olarak göreve başladı.

 

İyi derecede İngilizce bilen, evli ve 3 kız çocuğu annesi Çetinkaya . Ankara Siyasal mezunu, aynı zamanda iktisat doktorası var.

 

 

 Konuyla ilgili haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan Çetinkaya, şunları söyledi:

Resmi Gazetede yayınlanan bir kararnameyle Sinop Valiliğine atandım. Kaymakamlıkta 19. Yılımdı. İl olarak Kayseri 6. görevim ve  ilçe olarak Talas ise 7. Görevimdir. Meslekte belli bir kıdeme ulaşan bütün Kaymakamların gönlünde yatan bir aslandı valilik. Mesleğe girdiğimizden beride bizim bayan veya erkek olsun pek çok ıdeolumuz olmuştur. İnşallah  Allah bize bu görevi nasip etti bizde layıkıyla vatana millete hizmet eder. Layıkıyla bu görevi yerine getiririz”.

 

Türkiye'nin 3. Kadın Valisi ve Kaymakamlıktan yükselen Türkiye'nin ilk Kadın Valisi olan Çetinkaya, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

 

Biz mesleğe girdiğimizde ilk bayan Valimiz mesleğe gelmişti ve o dönemde ilk bayan kaymakam görevi almaya başlamıştı. 1996 yılında bende Türkiye'de 7. Kaymakam olarak mesleğe girdim. Kaymakamlıkta da 7. Olmak yine ilk 10 içinde olmak benim için  çok önemliydi. Kaymakamlık görevini yerine getirirken ben hep bizim yaptığımız icraatlar, doğrular, iyi çalışmalar bizden sonraki bayanların önünü açacağından düşünerek hep dikkat ettim. Erkek meslektaşlarımıza oranla daha hassas davrandım. Bir bayan olarak yanlış yapmaya ve sıkıntı yaşamamaya çalıştım ve gerçekten de 19 yıllık meslek hayatımda beni sıkıntıya sokan olaylar yaşamadım. Çalıştığım yerlerde huzurlu mutlu çalıştım. Üçüncü bayan Vali ama Kaymakamlık kökenli meslekten çıkan bir bayan olarak ilk olmakta farklı bir şey. Diğer bayan Valilerimizden de tebliğler geliyor. Onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz daha iyi bu mesleği bayanların Türkiye'deki konuma götürme anlamında bir nebze de olsa katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize.

Öte yandan Vali Orhan Düzgün'de twetter hesabından Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. Düzgün,  mesajında  Sinop valiliğine atanan Talas kaymakamımız Yasemin Özata Çetinkaya'yı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum şeklinde mesaj yayınladı.



Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”