YATIRIM TÜRKİYE`NİN YARARINAYSA ONU YAPACAĞIZ

YATIRIM TÜRKİYE`NİN YARARINAYSA ONU YAPACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak`tan Ceyhan`a gelen petrolle alakalı Irak devletine bilgi verildiğini ifade ederek, ``Irak petrolünden ne kadar satış yapılmışsa, dekontlarıyla birlikte Bağdat hükümetinin bilgisine sunulacak`` dedi.

AK Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Çelik`in proje tanıtım toplantısına katılan Bakan Yıldız, burada gazetecilere açıklamada, bulundu. Yıldız,  ``Şu anda biz 425 bin variller civarında Ceyhan`da Kuzey Irak`tan sevk edilen petrol birikti.  Bağdat ve Erbil`le beraber yürütülen çalışmada en son geldiğimiz noktada gerek miktarıyla alakalı, bir varil bile geçmiş olsa onu Bağdat`ın bilgisine sunarak bunu yapacağımızı, aynı şekilde paralandırılmasıyla alakalı konuda da Bağdat`ın bilgisi olacak, dekontlar oraya gidecek. Önemli olan Bağdat`ın mal varlığını artırmaktır. Dedi. yıldız şöyle devam ettİ

   Bakan Yıldız, yapılacak enerji yatırımlarının tercihiyle ilgili soruya ise, ``Bir olayı saptırmamak lazım. Türkiye`de üç tane medeniyetin kurulup yıkıldığı bir ülkede, tarihi varlıklar, kültür varlıkları, sit alanları, kıyı şeridindeki kumsallar, mera vasfını kaybetmemiş alanlar gibi 19 kalem zenginliğimiz var Türkiye`ye en faydalı ve en yüksek geliri hangisi getiriyorsa onu kullanmamız lazım.  Dedi.

   Bakan Yıldız, ``Biz madencilik ve HES`le alakalı herhangi bir çakışma varsa, üç bakanın imzasıyla kurul kararı olarak alıyoruz. Şimdi burada da öyle olacak, bir çakışma varsa mahkemeye gitmeden önce oradaki yatırımcımızın mağdur olmamasını teminen o kararları vereceğiz. Diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”