YEM FİYATLARINDA ARTIŞ OLURSA ET FİYATLARI DA ARTACAKTIR

YEM FİYATLARINDA ARTIŞ OLURSA ET FİYATLARI DA ARTACAKTIR

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, et piyasasında Mayıs ve Haziran ayının durgun geçtiğini ancak Ramazan ayında ve gurbetçi sezonunda bir hareketlilik olmasını beklediklerini söyledi.

Yaz geliyor, önümüzde Ramazan ayı ve gurbetçi mevsimi var. Yazın mangal olayları olduğundan dolayı et tüketiminde artış oluyor" diyen Şaban Ünlü, "Et fiyatlarında bir artış olursa buda pastırma ve sucuk fiyatlarına etki edecektir. Şuanda et fiyatlarında bir artış yok. İleride ne olur onu şimdi tam kestiremeyiz" dedi.
Ünlü, "Mayıs ve Haziran ayı bizim satış yönünden çok durgun geçen bir ayımız olur ama 7. ayda ramazan başlıyor" diyerek şu şekilde konuştu:
"Ramazanla beraber gurbetçiler geliyor. Gelen gidenle beraber inşallah piyasa da bir hareketlilik olacak. Buna göre de etin durumuna göre hareket edeceğiz. Malumunuz kuraklık devam ediyor. Hayvan yemlerinin üretimin de yüzde otuz gibi bir düşme var. Bu da yem fiyatlarını etkiliyor. Şuan samanın fiyatı otuz kuruş. Ama geçen yıl bir liraya kadar çıktı. İnşallah yağmur çok olur. Arpa ve saman fazla üretilir. Yem fiyatların da artış olmaz. Yem fiyatların da artış olursa bu besiciye beslediği hayvana etki edecek. Ama bu yaz dönemin de keseceğimiz hayvanı etkilemez. Bu gelecek yıl kış ayın da kesilecek hayvanları etkiler. Şuan da yem fiyatları zaten pahalı. Bir de kuraklıktan dolayı artış olursa besi ve et fiyatları ister istemez artacak. Ama bunu şuan da kestiremeyiz.
Pastırmanın buradan çıkış fiyatı KDV dahil 40 ila 45 lira arasın da, sırt pastırmanın çıkışı 55 lira civarın da. Sıra pastırmanın perakende fiyatı 55 lira, sırt pastırmanın perakende fiyatı ise 70 lira. Sucuğun kilosu toptan da 20 ile 25 lira, perakende de ise 30 ile 40 lira arasın da satılıyor. Sucuğun kalitesine göre fiyatlar değişiyor.
Tarım Bakanlığı’nın yayınladığı sağlığa uygun olmayan pastırma ve sucuklardan Kayseri de üretilen yoktu. Dolayısıyla Tarım Bakanlığı ve Tarım İl Müdürlükleri tedbirlerini alacak, firma kabahatli mal üretiyorsa cezasını çekecek."



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”