YEMEK VE TABAK ATIKLARINI BİZE BİLDİRİN

YEMEK VE TABAK ATIKLARINI BİZE BİLDİRİN

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Özellikle bağ ve sayfiye alanlarında düğün veya taziye amaçlı verilen yemek ve tabak atıkları çöp konteynırlarına atılması ile çevre kirliliği oluşmaktadır. Bu açıdan özellikle taziye veya düğün yem

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve halk sağlığına büyük önem verdiklerini, bu amaç ile özel temizlik, ilaçlama ve denetim birimleri oluşturduklarını söyledi. Melikgazi ilçesinin yaz ve kış aylarında hem nüfus miktarı hem de nüfus kayması oluştuğunu bu neden ile özel ekipler oluşturduklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve halk sağlığına verdiğimiz önemden dolayı özellikle atıkların toplanılması ve değerlendirilmesi için çalışmalar gerçekleştirdik. Kayseri bir bölge şehridir. Yaz aylarında çevre il ve ilçelerden gelen misafirler ile nüfus artmaktadır. Özelikle cazibe merkezi Melikgazi bölgesi nüfus artar. Yaz aylarında bağ ve sayfiye alanlarına taşınınca nüfus kayması ile hizmet nokta sayısı artmaktadır. Bağ ve sayfiye alanları için özel ekipler oluşturuyoruz. Çöp toplama, temizlik ve çevre temizliği bu alanlarda sezonluk yapılmaktadır. Bağ ve sayfiye alanlarında çöp toplama ve alıp saatleri belirlidir. Ancak bazen düğün, toplantı, taziye gibi toplumsal bir takım toplu yemek ve atıkları çöp kutularına zamansız atılınca çevre kirliliği oluşmakta ve havaların sıcak olmasından dolayı koku oluşturmaktadır. İşte bu sorunu ortadan kaldırmak için bağ ve sayfiye alanlarında düğün, nişan, toplu yemek ve taziye öncesi temizlik işlerine bilgi verilirse bu atıklar hemen alınacaktır. Sonuçta çirkin ve kötü oluşumlara izin verilmemiş olunacaktır“ diye konuştu.
Vatandaşları çevre ve halk sağlığı açısından hasiyet ile bu konuya önem vermelerini isteyen Dr. Memduh Büyükkılıç, bağ ve sayfiye alanlarında çöp konteynırlarına bitki atığı, bahçe atıkları, ot ve benzeri atıkların atılmamasını sözlerine ekledi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”