YENİ BAKAN´DAN HAYVANCILIK PROJELERİNE DESTEK

YENİ BAKAN´DAN HAYVANCILIK PROJELERİNE DESTEK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin iki hayvancılık projesine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 Yeni bakanı makamında ziyaret ederek ?Hayırlı olsun´ diyen ve tarım ve hayvancılık projeleri hakkında bilgi veren Başkan Çelik, Bakan Fakıbaba´yı iki aya kadar Beydeğirmeni Besi Hayvancılık Bölgesi´nin temel atma törenine davet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Ankara´ya giderek görevlerine yeni başlayan bazı bakanları ziyaret ederek ?Hayırlı olsun´ dedi. Bakan Çelik bu çerçevede ilk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba´yı ziyarete ederek belediyenin yürüttüğü iki hayvancılık projesi hakkında bilgi verdi.

Başkan Çelik Bakan Fakıbaba´ya ihalesi yapılan ve önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan Felahiye Toplu Ahır Projesi´ni anlattı. Projeyi beğenen ve Türkiye´ye örnek bir çalışma olduğunu belirterek, Başkan Çelik´e teşekkür eden Bakan Fakıbaba, ilgili bürokratlarına da projeye destek için talimat verdi.

Başkan Çelik Beydeğirmeni Besi Hayvancılık Bölgesi Projesi´nin son durumu hakkında da Bakan Fakıbaba´yı bilgilendirdi. 5 milyon m2´lik alana kurulacak olan Besi Hayvancılık Bölgesi´nin altyapı çalışmalarının hızlı devam ettiğini belirten Başkan Çelik, Bakan Fakıbaba´yı bilgilendirirken: ?Bölgenin genel planlamasını yaptık. Ayrıca altyapıya yönelik olarak 50 kilometrenin üzerinde yol açıyoruz. 13 km uzaktan su getirdik. Bir yandan da elektrik şebekesi ile bölgeyi buluşturuyoruz. Ayrıca yağmur suyu, sulama kanalları gibi diğer altyapı çalışmalarının yapımı da sürüyor? dedi.

Kayseri´nin birçok alanda Türkiye´ye örnek olduğunun altını çizen Bakan Fakıbaba iki proje dolayısıyla Başkan Çelik´e teşekkür ederek Bakan Yardımcısı başta olmak üzere ilgili bürokratlara her iki projeye de gerekli desteğin verilmesi talimatını iletti.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik: ?Biz bu projemizle de örnek olacağız. Sağ olsun Sayın Bakanımız çalışmalarımızı çok beğendiler ve destek sözü verdiler. İki aya kadar Besi Hayvancılık Bölgesi´nde temel atacak ve inşallah gerekli tahsis ve diğer çalışmaları da yıl bitmeden başlatmış olacağız? dedi.

Başkan Çelik Ankara ziyareti kapsamında Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Murat Akkaya´yı ziyaret ederek Hava İkmal Projesi´nin son durumu hakkında da değerlendirme yaptı. Çelik, Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin işlettiği Halk Ekmek´in Genel Müdürü Ali İlkbahar´dan da bilgiler aldı.

Haber: Veli Altınkaya



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”