YENİ DÖNEM

YENİ DÖNEM

TÜRKİYE YENİ BİR HÜKÜMET SİSTEMİ İLE TANIŞTI

Türkiye yeni bir hükümet sistemi ile tanıştı. 24 Haziran seçimleri sonrasında Yeni Türkiye´nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen hayata geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıkladığı 16 bakanlı kabine üyeleri bugün görevlerini devralacak ve ilk toplantı cuma günü Erdoğan başkanlığında yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin ederek resmen görevine başladı. Erdoğan ve beraberindeki heyet yemin töreninden sonra Anıtkabir´e geçerek Atatürk´ün mozolesine çelenk sundu ve şeref defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Külliye´ye geçti. Erdoğan, Külliye´nin girişinde atlı birlikler ve 101 pare top atışı ile karşılandı. Sadece Ankara´da değil bazı askeri birliklerin bulunduğu çok sayıda şehirde de 101 pare top atışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yeni görevine başlaması amacıyla düzenlenen törene yurt dışından ve içinden yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Yurt dışından çok sayıda cumhurbaşkanı, meclis ve hükümet başkanının yanı sıra yurt içinden de milletvekilleri, STK ve meslek örgütü başkanları, belediye başkanları ve sanat ve iş dünyasından isimler de davetliler arasındaydı. Davete Kayseri milletvekillerinin dışında, şehrimizden de 10´dan fazla isim katıldı.

Bu arada herkesin merak ettiği yeni sistemin ilk kabinesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni Kabine üyeleri bugünden itibaren bakanlıklardaki görevlerine başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yemin etmesine saatler kala Bakanlar Kurulu´nca yayınlanan bir kanun hükmünde kararname ile bakanlıklar sayısı resmen 16´ya indirildi. Bazı bakanlıklar birleştirildi; bazı bakanlıkların teşkilatları tamamen lağvedildi. Yeni hükümet göreve başlamadan hukuki altyapıda hazırlanmış oldu?

Bugünden itibaren görevlerini devralacak olan yeni bakanlar süratle bakanlıklarının uyumu ile ilgili çalışmaları başlatacaklar. Bakanlar Kurulu üyeleri son KHK´de yer alan hükme göre bugünden itibaren TBMM´de yemin ederek görevlerine resmen başlamış olacaklar. Yeni Kabinenin ilk toplantısı da Cuma günü gerçekleştirilecek. Cuma namazını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Hacı Bayram Camii´nde kılacak olan yeni bakanlar daha sonra Külliye´de ilk toplantıya katılacaklar.

Öte yandan, TBMM´de de meclis başkanı ve başkanlık divanının seçimi ile ilgili süreç işliyor. Partiler Perşembe günü 24´e kadar adaylarını gösterecekler ve 13 Temmuz Cuma günü ise yeni meclis başkanının seçimi ile ilgili turlar başlayacak. AK Parti´nin meclis başkan adayı, son Başbakan Binali Yıldırım´ın MHP´nin de desteği ile 3. turda seçilmesi bekleniyor. Bu arada partiler tarafından belirlenen meclis başkan vekilleri, katip üyeler ve meclis idare amirleri de usulen oylanacak ve görevlerine başlayacaklar.

HABER: REYHAN ÖZTEMİR



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"