YENİ UFUKLAR DERNEĞİ

YENİ UFUKLAR DERNEĞİ

?TÜRK KÜLTÜRÜ´NE HİZMET EDENLERİ ÖDÜLLENDİRECEK

Yeni Ufuklar Derneği´nin geleneksel hale getirdiği ?Yeni Ufuklar Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri´ 21 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek.

Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah dernek binasında gerçekleştirilen basın toplantısı ile bu yıl törenin yol haritasını kamuoyu ile paylaşırken etkinliğin devamında 90. yılında Ünlü Kırgız Yazar ?Cengiz Aytmatov´u Anma Toplantısı´ yapılacağını, panel şeklinde gerçekleştirilecek olan anma etkinliğine ünlü romancının oğlu ve Kırgızistan´ın eski Dışişleri Bakanı Askar AYTMATOV´da iştirak edeceğini sözlerine ekledi.

Yeni Ufuklar Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, derneklerinin Kayseri´nin sosyal yardımlaşma, kültür ve sanat hayatına karınca kararınca hizmet etmeye çalışan ve bu yolda önemli çalışmalara imza atan bir kuruluş olduğunu belirtti.

Prof.Dr. Argurşah sözlerinin devamında Yeni Ufuklar Derneği, tarafından 21 Aralık 2018 Cuma günü akşam 19.30´da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde başlayacak olan ?Yeni Ufuklar Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri´ törenin bu yılki kutlama programı ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede ise Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri´nin takdiminin ardından doğumunun 90. yılında Ünlü Kırgız Yazar "Cengiz Aytmatov´u Anma Toplantısı" yapılacağını belirtip bu yıl ki ödül verilecek isimleri kamuoyu ile paylaştı.

Toplantıya Türklerin UNESCO´su kabul edilen TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen KASEİNOV, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat KABAKLI ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk DURSUN da onur konuğu olarak katılacaktır. Bu programı her zamankinden farklı bir biçimde hazırladık. Dünyaca ünlü bir yazarı anma töreninin Üniversite ile birlikte yapılmasının daha doğru olacağını düşünerek Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile işbirliğine gittik. Ayrıca İstanbul´dan Türk Edebiyatı Vakfı ve Ankara´dan TÜRKSOY da bu toplantıya çeşitli katkılar sundular. Adı geçen dört kurumun katkılarıyla güzel bir program ortaya çıkardık. Derneğimizin oluşturduğu değerlendirme jürisi, "Yeni Ufuklar 2018 Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri"nin şu kurum ve kişilere verilmesi kararı almıştır:

1. TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı)

2. Prof. Dr. Orhan SÖYLEMEZ (Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fak. Öğretim Üyesi)

3. Doç. Dr. Halil TEKİNER (Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi)

4. Ali İhsan ÖZTÜRK (Turan Derneği Genel Başkanı)

5. Sami DEĞER (Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı)

Cengiz AYTMATOV´u Anma Programı bir panel şeklinde olacaktır. AYTMATOV uzmanı Prof. Dr. Orhan SÖYLEMEZ´in yöneteceği panele, ünlü romancının oğlu ve Kırgızistan´ın eski Dışişleri Bakanı Askar AYTMATOV, TÜRKSOY Kırgızistan temsilcisi ve şair Kocageldi KULİYEV ile ülkemizin Türk dünyasında tanınmış yazarlarından İmdat AVŞAR konuşmacı olarak katılacaktır.

Bu toplantıyı düzenlemekteki amacımız, Türk milletini ve kültürünü dünyaya tanıtan ünlü yazarımıza vefa borcumuzu ödemek, henüz eserleriyle tanışmayanları tanıştırmak ve yazarımızı genç okurlarla buluşturmaktır.?

HABER:  SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor