YENİ UFUKLAR DERNEĞİ

YENİ UFUKLAR DERNEĞİ

TÜRK KÜLTÜRÜNE HİZMET ÖDÜLLERİ VERDİ

Yeni Ufuklar Derneği Genel merkezince "Yeni Ufuklar Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri" verildi. Geceye konuşmacı olarak katılan Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu tarafından "Küresel Savaşlar ve Türkiye" konulu bir konferans verildi.
İl Kültür ve Turizm müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Yeni Ufuklar derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Argunşah Dernek onursal başkanı işadamı İbrahim Sungur, Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu, bazı sendika başkanları ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Yeni Ufuklar derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Argunşah, yeni ufuklar derneğinin Kayseri´de 15 yılı doldurduğunu belirterek sayısız faaliyetler yaptığı belirtti. Argunşah şöyle konuştu. 2016 yılı gerçekten çok zor geçti,ırakta yaşananlar Musul Telafer Suriye´de yaşananlar işid belası pkk terörü ab ile gittikçe açılan aramız Rusya ile yaşadığımız krizler şimdi ise başkanlık meselesi ve bunların etkileri hale devam etmekte, o yüzden bizler daha çok duyarlı olmalıyız ve milli duruşumuzu daha çok güçlendirmek gerekir dedi.
Daha sonra Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu tarafından "Küresel Savaşlar ve Türkiye" konulu bir konferans verildi. Kurtoğlu,şöyle konuştu. bu ülkenin solcu, sağcı meselesi yoktur,Ak parti MHP, CHP meselesi de yoktur, bu ülkenin Kürt Türk,alevi Sünni meselesi yoktur bu ülkenin bir tek meselesi vardır İstanbul´un fethinden beri enderuni mekteplerinin yetiştirdiği bürokrasi, siyasi kadro ve iktisadi yapıyı elinde tutan boğazdaki aşiret ile devletin kurucu unsuru Müslüman Türk yüzde 99´un kavgası vardır. Ve bu yüzde 99´un çocukları profesör oldukça,kaymakam oldukça,öğretmen oldukça iktisatçı , mühendis, pilot oldukça, General oldukça bunlardan rahatsızlık duyuyorlar hesaplaşma burada işte bu yapı içinde diye konuştu.
Gecede daha sonra "Yeni Ufuklar 2016 Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri" takdim edildi. bilim, kültür ve sanat dalında ödül alanların isimleri şöyle
1. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu (ekonomist, yazar)
2. Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı (tarihçi)
3. Prof. Dr. İsmail Görkem (edebiyatçı)
4. İsmet Taymuş (Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü)
5. Kadir Keçebaş (hikâyeci)
6.Dernek Onursal Başkanı İbrahim Sungur
HABER:SÜLEYMAN ERDOĞAN



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü