YENİ UFUKLAR DERNEĞİ

YENİ UFUKLAR DERNEĞİ

DÜNYACA ÜNLÜ KIRGIZ YAZAR AYTMATOV´U ANDI?

Yeni Ufuklar Derneği´nin geleneksel hale getirdiği ?Yeni Ufuklar Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri´ sahiplerini buldu? 90. yılında Ünlü Kırgız Yazar ?Cengiz Aytmatov´u Anma Toplantısı´nın da gerçekleştirildiği törene ünlü romancının oğlu ve Kırgızistan´ın eski Dışişleri Bakanı Askar AYTMATOV´da onur konuğu olarak iştirak etti?

Sabancı Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen Yeni Ufuklar Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri´ dağıtım töreni ve Yeni Ufuklar Derneği, ERÜ Edebiyat Fakültesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı -TÜRKSOY ve Türk Edebiyatı Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen ?Cengiz Aytmatov´u Anma Toplantısı´na Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aktan, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı ve TÜRKSOY Kazakistan Temsilcisi adına Askar Turganbayev, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci iştirak etti?

Programdan önce Askar Aytmatov, öğrenciler için babasının kitaplarını imzaladı.

Kırgız davetlilerin de katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Yeni Ufuklar Dernek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, derneğin kurulduğu 17 yıldan bu yana Türk kültürünü yaşatmaya dönük bu tür faaliyetler düzenlediklerini ve Cengiz Aytmatov´u Kayseri´de anmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Kırgız öğrenciler, Aytmatov´un eserlerinden kısa pasajlar okudu. Daha sonra Yeni Ufuklar 2018 Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Söylemez, ERÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekiner, Türk Eğitim Sen 2 No´lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü Başkanı Sami Genel´e ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından, Askar Aytmatov´unda konuşma yaptığı ve Cengiz Aytmatov´un hayatı ve eserlerinin anlatıldığı panel ile 2018 ?Yeni Ufuklar Türk Kültürüne Hizmet Ödül´ töreni noktalandı?



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü