“YENİ NORMAL HAYATIN” İLK GÜNÜNDE

“YENİ NORMAL HAYATIN” İLK GÜNÜNDE

KAFE VE RESTORANLAR TEDBİRLİ OLARAK YENİDEN AÇILDI

Korona virüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan kafe, restoran ve lokanta gibi işletmeler, bugün itibarıyla yeniden hizmet vermeye başladı.

Talas’ta hizmet veren kafe ve restoranlar yeni normal hayatın ilk gününde işletmelerini yaklaşık 2,5 ay sonra yeniden açarken Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tedbirlere uyguladıkları görüldü.

İşletmelerde girişlerde müşterilerin ateşleri ölçülürken, masalar arasına 1,5 metre sosyal mesafe konuldu.

Talas ilçesinde hizmet veren Köşk Dürüm Restoran Şefi Ender Usta haber ekibimize yaptığı açıklamada tüm kuralları işletme olarak uyguladıklarını belirterek şunları kaydetti.

“Uzun bir süre sonra işletmemizi müşterilerimize açtık. Çalışan personellerimizin eldiven ve maskeleri mevcuttur. Gerekli olan dezenfekte işlemlerimizi de tamamladık. İşletmemize girerken müşterilerimizin ateşlerini ölçüyoruz. Masalarımız arasında da 1,5 metre sosyal mesafe kuralına göre şekillendirdik ve bu şekilde misafirlerimizi ağırlıyoruz. Müşterilerimiz gereken kurallara uydukları sürece bizler onlara en kaliteli hizmeti sunmaya devam edeceğiz.”.

Bahçelievler Çaygara Çay Evi İşletmecisi Samet Sağır ise personelleri tedbirler konusunda bilgilendirdiklerine ve tüm kurallara riayet edecekleri belirtip şunları kaydetti.

 “İşletmemiz 16 Mart tarihinden beri kapalı. Kapalı kaldığımız sürede iş yerimizin tadilatını yaptık. Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı tedbirler kapsamında önlemlerimizi en iyi şekilde almaya çalışıyoruz. Belirlenen kuralların hepsini yerine getirdik. Talas Belediyemiz tarafından dezenfekte işlemini de gerçekleştirdik. İşletmemize girişte müşterilerimizin ateşlerini ölçüp, masalar arasındaki sosyal mesafemizi sağladık. Personellerimiz de bu konuda bilgili ve gerekli kurallara hep beraber riayet edeceğiz. Öncelikle sağlık diyoruz, inşallah herkes için hayırlısı olur. “.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eski OSB başkanı ve 6 yöneticinin yargılandığı davaya devam edildi

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı