YENi UFUKLAR iLKÖĞRETiM OKULU AÇILDI

YENi UFUKLAR iLKÖĞRETiM OKULU AÇILDI

Yeni Ufuklar Derneği tarafından Talas ilçesi Sakaltutan köyüne yaptırılan Yeni Ufuklar İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı.

 

AÇILIŞ törenine Kayse­ri Valisi Mevlüt Bilici, MHP Kay­seri Milletvekili Yusuf Halaçoğ­lu, İl Milli Eğitim Müdürü İbra­him Ceylan, Talas Belediye Baş­kanı Rifat Yıldırım ve çok sayı­da davetli katıldı.

 

Törende açılış konuşması ya­pan Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ar­gunşah, yatırımların en büyü­ğünün Sakaltutan köyüne okul kazandırmak olduğunu söyledi. Argunşah, “Biliyoruz ki, eğiti­me yapılan yatırım, geleceğe ya­pılan yatırımdır. Biz geleceğimi­zi, Kayserimizin hatta ülkemi­zin geleceğini inşa edecek genç­lere yatırım yaptığımız için bah­tiyarız. Yeni Ufuklar İlköğre­tim Okulu’nda yüzlerce öğrenci okuyacak. Bu toprağın çocukla­rı her şeyin en güzeline layıktır” diye konuştu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, “3 aydır Milli Eğitim Müdürüyüm. Kayseri’nin en bü­yük hayranlık duyduğum yönü hayırseverliliği ve bu hayırse­verliliği eğitim yönünde harca­masıydı. İnsanın gönlünün zen­ginliği. Eğitim camiası olarak kayserinin en büyük şansı diye nitelendiriyorum. Başka bir ilde bunu göremiyoruz. Bu kay­seri için son derece önemli.

 

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğ­lu, Eğitime yapılan yatırımla­rın ülkelerin geleceğinde önem­li rol oynadığını ifade ederek, “Bir fabrika yaptırırsınız bin ki­şinin karnını doyurursunuz. Bir okul yaparsınız, gelecekte­ki yüz bin kişiye hizmet eder­siniz. Bilenlerle bilmeyenler bir olmuyor. Bilen insan toplu­mu yönetir, bilmiyorsanız baş­kasını konuşacak hale gelirsi­niz” diye konuştu. Halaçoğlu, “TBMM’de spor ve eğitim üze­rine bir oturum vardı. Kayseri hem spor tesisleri ve eğitim ku­rumları yapımında örnek il ola­rak kabul edildi. Üniversitele­rin çoğunluğu ve spor tesislerin çoğunluğu hayırseverler tarafın­dan yapıldı. Diğer illere örnek gösterildi. ‘Kayseri gibi olun’ denilecek” dedi. Vali Mevlüt Bi­lici, ise “Eğitim bir milletin, bir devletin belki de bütün dünya­nın en önemli konusu. Eğitim olmadan gelişme, çağdaşlaşma ve gelişme olmaz. Bunun için önem vermemiz gerekiyor. Bu­nun için biz de 3 önemli madde belirledik ve başında eğitim ge­liyor. Bu bakımdan okul yapa­rak, burs vererek eğitime des­tek veren derneğe çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ko­nuşmaların ardından 8 ders­likli olan ve 850 bin TL’ye mal olan Yeni Ufuklar İlköğretim Okulu eğitim ve öğretime açıldı.

 



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi