YENİ BAŞKAN, YARIN

YENİ BAŞKAN, YARIN

GİZLİ OYLA SEÇİLECEK

HABERİ İZLE

Mehmet Özhaseki'nin istifası ile boşalan, büyükşehir belediye başkanlığı koltuğunun yeni sahibini  belirlemek üzere 69 kişilik  Belediye Meclisi yarın saat 11.00'da Başkanvekili Bekir Yıldız'ın yönetiminde toplanacak… Toplantı da yeni büyükşehir belediye başkanı gizli oyla seçilecek.

       Kayseri'nin yeni büyükşehir belediye başkanı yarın belli oluyor. 21 yıldır başarkılı bir şekilde yürüttüğü belediye başkanlığından YSK kararı doğrultusunda 10 şubat'ta istifa eden Mehmet Özhaseki'nin yerine seçilecek ismin Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik olması bekleniyor…

        Vali  Orhan Düzgün imzalı Başkan Özhaseki'nin istifa ettiği gün, Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazı çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Meclis Birinci Başkanvekili  Bekir Yıldız imzası ile 69 meclis üyesi yeni başkanı seçmek üzere  yarın 11.00'da  toplantıya çağrılmıştı.

       Meclis toplantısı öncesi AK Parti ve MHP gruplarının da ayrı ayrı toplanacak. AK Parti grup toplantısına Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da katılması bekleniyor. Özhaseki'nin boşalttığı koltuğa Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in seçilmesine kesin gözü ile bakılıyor.

          Meclis Birinci Başkanvekili Bekir Yıldız'ın yöneteceği oturumda  tek maddelik başkanlık seçimi gündeme alınacak. Yıldız'ın  Meclis'in açılışında  Başkan Özhaseki'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden  bir konuşma yapması ve yeni seçilecek belediye başkanına da başarı dilemesi bekleniyor… Kanun gereği 69 üyesi bulunan Meclis de yeni başkanın seçilmesi için ilk turda 3/2 oy çoğunluğu aranacak. Gizli oyla yapılacak seçimlerde ilk iki turda sonuç alınabilmesi için 46 üyenin oyu gerekiyor… İlk iki turda 46 oya ulaşılamaması halinde üçüncü turda   69 kişili Meclis de salt çoğunluk, yani 35 kişinin oyu yeni başkanı seçmeye yetiyor. Özhaseki'nin istifası ile birlikte üye sayısı 70'den 69'a düşen  Büyükşehir Meclisi'nde  AK Parti'nin 51, MHP'nin 17 ve CHP'nin de bir üyesi bulunuyor…

  Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da Kayseri'de olacağı meclis toplantısı öncesinde  parti grubuna hitaben İl başkanı ile birlikte bir konuşma yapacağı söyleniyor. MHP Grubu'nun da seçimler öncesi il Başkanı Baki Ersoy başkanlığında bir değerlendirme yapacağı öğrenildi.

MHP Grubu'nun da Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş'ı aday göstereceği iddia ediliyor.

Kanun gereğince, grup toplantılarında aday seçimine dair resmi bir karar alınamıyor. Ancak tavsiye niteliğinde görüş bildirilebiliyor.

  AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı olması ve yarın ki oturumda ilk turda seçilmesi beklenen Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i, Enerji Bakanı Yıldız'ın seçimlerden sonra Vali Orhan Düzgün ile birlikte  ziyaret ederek tebrik etmesi bekleniyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı