YEREL YÖNETİM POLİTİKALARI KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI KAYSERİ´DE YAPILDI

YEREL YÖNETİM POLİTİKALARI KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI KAYSERİ´DE YAPILDI

Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof.Dr. Karatepe: ?Bütün bakanlıkların politikasını cumhurbaşkanı belirler?

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu İstişare Toplantısı ilimizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi... Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof.Dr. Şükrü Karatepe, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne ilişkin yaptığı değerlendirmede "Hizmetlere göre bakanlıklar var ama bütün bakanlıkların politikası cumhurbaşkanının politikasıdır. Cumhurbaşkanı kendi politikasını oluşturacak ve onlara bu politikayı uygulamaları yönünde talimat verecek. Sistemin özü budur" ifadesini kullandı?

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu İstişare Toplantısı ilimizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi... Radisson Blu Otel´de ki toplantıya Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyelerinden Hayri Baraçlı, Lütfi Akça, Tuna Koç, Tarkan Oktay ile AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve davetliler iştirak etti?

Yerel yönetim politikalarıyla ilgili bilgiler verilen Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu İstişare Toplantısı´nda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof.Dr. Şükrü Karatepe ?Parlamenter Sistem´ döneminde Bakanlar Kurulu´nun politik bir organ olduğunu anımsatıp, şimdi ise bu politik organın tüm yetkileri ve politik pozisyonunun Cumhurbaşkanı´na geçtiğini belirtti.

Prof.Dr.Karatepe sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı´nın bütün politikalarını kendisinin oluşturması gerektiğini vurgulayarak "Doğrudan doğruya halktan yetki aldığı için bütün politikalar kendisinin ve sorumluluk da kendisine aittir. Hizmetlere göre bakanlıklar var ama bütün bakanlıkların politikası cumhurbaşkanının politikasıdır. Cumhurbaşkanı kendi politikasını oluşturacak ve onlara bu politikayı uygulamaları yönünde talimat verecek. Sistemin özü budur. Bu kadar fazla konuda politika üretecek olan cumhurbaşkanının bu işi daha kolay yapabilmesi için de böyle kurullar düşünülmüş. Dünyadaki bütün başkanlık sistemlerinde farklı şekillerde de olsa politika kurulları vardır." İfadesini kullandı?

Karatepe sözlerinin sonunda toplantılar sonucunda yapılması uygun görülen konuları yazacakları raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a sunacaklarının altını çizerek sözlerini noktaladı?



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”