?YERİN ÜSTÜNDE DE ALTINDA DA SIKINTIMIZ VAR?

?YERİN ÜSTÜNDE DE ALTINDA DA SIKINTIMIZ VAR?

Bakan Mehmet Özhaseki, İstanbul´da Kuyumcukent yönetimi ile buluştu. Bakan Özhaseki, bugün de Yahyalı ve Yeşilhisar´da doğalgaz temeli atacak.

Türkiye´nin kısa süre içinde birçok sorunla aynı anda mücadele ettiğini belirten Bakan Özhaseki, ?Anadolu´da sahip olduğumuz güzellikler kadar, yerin üstünde de altında da sıkıntılarımız var? dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın önümüzdeki döneme ilişkin çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Özhaseki, ?Topraklarımızın bir bölümünün deprem bölgesinde olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. Biz de çalışmalarımızı bu duruma uygun olarak sürdürüyoruz. Türkiye´deki yapı stoğunun neredeyse yarısını 15 yıl içinde yenileyeceğiz. Bunun dışında bu ülkenin yer üstünde de büyük sıkıntıları var. Geçtiğimiz yıl yaşanan birkaç olay var ki Avrupa´da gördüğünüz ülkelerin hiç birinde bu sıkıntılar yok. Bu ülkeyi bölmeye çalışan bir PKK belası var. Emperyalist güçlerin emrine girmeye çalışan, ahlaksızca, insafsızca ve vahşice 40 yıldır süregelen bir hadise... Verilen mücadeleyle şehirlerimiz, köylerimiz temizlendi. Teröristlere cezayı verdiğimiz gibi vatandaşlarımızın da haklarını veriyoruz. İkinci bir bela da FETÖ belası. Milliyetçilik ve din gibi hassas olduğumuz damarımızı kullanmaya çalıştılar. Ne fetvalar çıktı ortaya. ?Oruç tutmayın kendinizi gizleyin´ diyorlar. Askeriye´ye gireceklere ?çok rahat içkinizi için sizi dindar zannetmesinler´ diyorlar. Soru çalmak dinin neresinde var? Özel hayata girmek nerede var? Vahşi kabilelerde bile yok bu anlayış. Tüm bunları yaşadık. Gizli haberleşme nedir? Bir öğretmen, bir kamu görevlisi neden Bylock´a ihtiyaç duyar? İşte bunları da devletten temizliyoruz. Devlet, millete hizmet edene maaş verir? diye konuştu.

Bazı Avrupa ülkelerinde PKK´lı teröristlerin meydanlarda rahatlıkla eylem yapabildiğini dile getiren Bakan Özhaseki, söz konusu ülkelerin, kendi ülkesinde seçilmiş bir liderin vatandaşlarıyla buluşmasına ise engel olmaya çalıştığını belirtti. Batılı ülkelerin tutumunu sert sözlerle eleştiren Özhaseki, ?Batı bir taraftan AB kriterleri derken, herkese hoşgörü telkinlerinde bulunurken, bize karşı tavırlarında bunları görmüyoruz. 15 Temmuz´da bir belayla karşılaştık. Meclisimiz bombalandı, Beştepe´ye bombalar yağdırıldı, masum insanları şehit edildi? Ey batı! Orada bir vahşet yaşandı diyerek bir geçmiş olsun deyin bari. Bunu söylemekten bile kaçındılar. Hamdolsun bu olaylar karşısında basiretsiz değiliz. Ne yaptığımızı biliyoruz ve çok çalışıyoruz. Bu belaları bertaraf edip, ülkemizin kalkınması için adımlar atıyoruz. Çok da iyi gidiyoruz. Büyüme hızında Avrupa´da birinciyiz. Büyük yatırımlar yapılmaya devam ediyor. Birçok devletin anladığı bir tek şey var o da güç. İnşallah çok güçlü olacağız? açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"