SEL YEŞİLHİSAR´I VURDU

SEL YEŞİLHİSAR´I VURDU

1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, MADDİ HASAR ÇOK BÜYÜK?.

İlimizin Yahyalı, İncesu, Develi ve Yeşilhisar ilçelerinde önceki akşam etkili olan yağmur sele neden oldu. Etkili olduğu mahallelerde ağır maddi hasara neden olan sel suları, Yeşilhisar ilçesinde de 1 can aldı. Sağnak yağışta sele kapılan 23 yaşındaki Bayram Soyak isimli çobanın yaşamını yitirdiği belirlendi. Uzmanlar ilçelerde 20 dakika etkili olan yağışın uzun sürmesi halinde çok daha vahim sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerken vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardılar?
Yurt genelinde özellikle Karadeniz bölgesinde etkili olan ve sele dönüşen sağanak yağışlar bir çok bölgede felaket derecesine varan tablolar ortaya çıkartırken ilimizin Güneybatısında konuşlu İlçelerinde de etkili oldu. Yahyalı, Yeşilhisar, İncesu ve Develi ilçelerinde etkili olan yağışlar büyük maddi hasara yol açarken, Yeşilhisar´da koyun otlatan 23 yaşındaki Bayram Soyak´ı da canından etti? Soyak, dün Cuma namazını müteakip Yeşilhisar Cami Kebir Camii´nde kılınan cenaze namazının ardından Yeşilhisar Mezarlığı´nda toprağa verildi.
Cenazeye, Soyak´ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan, Bayram Soyak´ın evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.
Çok sayıda küçük baş hayvanın telef olmasına neden olan yağışların ortalama 20 dakika etkili olarak yağdığı öğrenilirken, sürenin kısa olmasının çok daha büyük felaketlerin yaşanmasını önlediği kaydedildi?
Yaşanan afet hakkında konuşan Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz, ?Facianın eşiğinden döndük, Yaklaşık 20 dakika süren etkili sağanak sele neden oldu. Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti.? İfadesini kullandı?
Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan bir başka isim Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan da ?Sel felaketinde bir canımız hayatını kaybetti. Başsağlığı diliyorum. Hasar tespit çalışmaları en kısa zamanda yapılacak" diye konuştu.
Yeşilhisar ilçesi Camikebir Mahallesi Muhtarı Bekir Akdağ da, ?Yaklaşık 30 araç sel sularında sürüklendi. TOKİ konutlarının bulunduğu mevkide de sel sularına kapılan çoban Bayram Soyak´ın hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrendik" dedi..

/resimler/2016-7/8/1640440436095.jpg

Güneybatı ilçelerimizde çok sayıda ev ve işyerinde su baskınlarına neden olan sağanak yağışın en şiddetli olduğu yer, 1 vatandaşın da hayatını kaybettiği Yeşilhisar ilçesi olurken, çok sayıda araç ile motosikleti önüne katıp sürükleyen sel suları, yollardaki parke taşlar ve asfaltları da yerinden söktü. İlçe halkı yaşanan bu elim olayı ?Afet´ olarak nitelendirdi.

/resimler/2016-7/8/1031537503229.jpg

Yaşanan sel felaketi sonrası Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri başta olmak üzere Develi, İncesu, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçe belediye ekipleri, selin etkili olduğu ilçenin 4 mahallesinde temizlik çalışması yaparak hayatı normale döndürmek için çaba gösterdi? 
Tarla ve ekili alanlar ile meyve bahçelerinde de büyük hasara neden olan sel felaketi, ilçe sakinleri tarafından cep telefonları ile görüntülendi. 
HABER MERKEZİ?

 



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor