YİĞİT CENNET´DE

YİĞİT CENNET´DE

BEYAZ KEFEN GELİNLİĞE TERCİH ETTİ?

Fetö´nün hainlerince darbe kalkışması esnasında Ankara Gölbaşı´nda bulunan Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen 23 yaşındaki Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit´in cenazesi dede ocağının bulunduğu Bünyan ilçesinde dualar ve göz yaşları ile son yolculuğuna uğurlandı. Bir ay sonra nişanlanacak olan Yiğit Anadolu kızı Cennet gözü yaşlı sözlüsü ve ailesini geride bırakarak hakk´a yürürken, beyaz gelinlik yerine beyaz kefen giymeyi tercih etti?
Şehit Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit´in bayrağa sarılı tabutu, cenaze aracıyla Bünyan İlçe meydanına getirildi. Ankara´dan gelen silah arkadaşları tarafından cenaze aracından alınan şehit Cennet Yiğit´in tabutu, hazırlanan masaya konuldu. Şehidin annesi Huriye, babası Yahya Kemal, ablası Emine Yiğit ile bir ay sonra nişanlanacağı Ali Bilgin, taziyeleri kabul etti. Henüz 3 aylık özel harekat polisi olan şehidin silah arkadaşları, tabutu başında nöbet tuttu.
Kahraman Özel Harekat Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit´in cenaze törenine ailesi ve yakınları, Vali Süleyman Kamçı, Milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti?
Cenaze namazı öncesi Vali Süleyman Kamçı, genç polisin annesi Huriye Yiğit´ ile babası Yahya Kemal Yiğit´e e başsağlığı diledi.
Vali Kamçı, vatana ihanet edenlerin en kısa sürede cezalarını bulacaklarını ifade ederek, "Siz merak etmeyin bunu yapanların, ülkeye, vatana, bayrağa ve bu toprağa ihanet edenlerin yaptıkları cezasız kalmayacaktır." İfadesini kullandı?.
İl Müftüsü Şahin Güven´in öğle namazını müteakip ilçe meydanında kıldırdığı cenaze namazının ardından Cennet Yiğit´in naaşı, polis ve vatandaşlar eşliğinde Bünyan Şehitliği´nde dualarla toprağa verildi.
Vali Kamçı, saygı atışının ardından, şanlı Türk Bayrağını şehidimizin babasına teslim etmeden önce ?Devlet olarak ailenin her zaman yanında olacağız. Adı ve soyadı gibi güzel kızımızın Allah mekanını cennet eylesin? diyerek aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.
Saygı atışının ardından Şehidimizin tabutuna sarılı şanlı Türk Bayrağı Vali Süleyman Kamçı tarafından babası Yahya Kemal Yiğit´e, fotoğrafı ise annesi Huriye Yiğit´e teslim edildi.
Bir süre önce sözlendiği ve bir ay sonra nişan yapacağı öğrenilen Yiğit Türk kızı Cennet2in nişanlısı Ali Bilgili bütün hayallerine son veren bu acıya dayanmaya çalışırken, birlikte aldıkları nişan yüzüklerini elinden hiç bırakmadı?
HABER: E.KİPMAN



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı