YILDA 170 BİN KİŞİYE KANSER TEŞHİSİ KONULUYOR

YILDA 170 BİN KİŞİYE KANSER TEŞHİSİ KONULUYOR

Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yapılan açıklamada, “Ülke genelinde yılda 170 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır” ifadesinde bulunuldu.

Kayseri halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir halk sağlığı problemidir. Ülke genelinde yılda 170.000 kişiye kanser teşhisi konulmaktadır” denildi.
“Günümüzde insanın yaşadığı çevredeki fiziksel, biyolojik ve kimyasal kanserojenlerin sanayileşme sürecine paralel olarak artış göstermesi, biyolojik etkenler ve giderek artan sosyal etkenler nedeniyle Kanser önemli bir halk sorunu olarak hala gündemdeki yerini korumaktadır” ifadesinde bulunulan açıklamada şu bilgiler verildi:
“4 Şubat Dünya Kanser Günü yıl boyunca sürdürülmesi gereken halkı bilgilendirme -bilinçlendirme-farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi nedeniyle kanser mücadelelerinde önemli bir yer tutmaktadır.
Bu nedenle ilimizdeki tüm sağlık kuruluşları ve ilgili kurum ve kuruluşlarla, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM ) tarafından meme kanseri taramaları (kendi kendine meme muayenesi eğitimi, klinik meme muayenesi, mamografi, serviks kanseri tarama ve eğitimleri, tütün kontrolü, yeterli ve dengeli beslenme) konularında faaliyetlerde bulunulmuştur.
Halkın Bilinçlendirilmesi ve kanser vakalarının erken evrelerde yakalanmasına yönelik tarama programları uygulayan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) `nin kanserle mücadele de rolleri oldukça önemlidir.
İlimizdeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Doğumevi Hastanesi zemin katta hizmet vermektedir.
2013 yılında her gün iki seans halinde gelen hastalara Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) verilerek 2822 kişiye ulaşılmıştır.
Halk Eğitim Merkezi ve Hizmet içi yapılan eğitimlerde 1384 kişiye ulaşılmıştır.
Doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte biri önlenebilir. Kötü beslenme, sedanter yaşam, tütün kullanımı, alkol kullanımı, güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi kanser oluşumunda etkisi olan çevresel etkenlerin kontrol altına alınması ile kanser görülme sıklığı azaltır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kansere karşı korunabilir, tarama programlarına katılarak erken teşhisle yaşam süremizi uzatabiliriz.”

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı