YILDIRIM BEYAZIT KAPALI SEMT PAZAR YERİ

YILDIRIM BEYAZIT KAPALI SEMT PAZAR YERİ

GÜNEŞ PANELİ HAYIRLI OLSUN

 

Türkiye´nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelinin Melikgazi Belediyesince gerçekleştirildiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yıldırım Beyazıt Mahallesi´nde bulunan Kapalı Semt Pazar Yerinin çatı katında güneş enerjisi santralinin açılış törenine Kayserilileri davet ederek hayırlı olması dileğinde bulundu.
Belediyenin tüm tesislerinin 1/3 enerjisi buradan?
Çatı üstü güneş santralinin toplam 3000 panelden oluştuğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu güneş santralinden elde edilen enerjinin direkt olarak Kayseri Elektrik Şirketi´ne satıldığı bunun ile ilgili protokolün imzalandığını kaydetti.
3 yılda tesis amorti edecek?
Güneş enerji santralinin 3 yılda kendini amorti edeceğini yani inşaat maliyetini karşılayacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç ?Enerji tüketimi karşılamak için Türkiye´nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş paneli Melikgazi Belediyesince gerçekleştirildi. Toplum 3000 panelden oluşmaktadır. Yılda 900.000 KW elektrik üretecek olup tamamı Kayseri Elektrik şirketine verilecek ve belediyenin elektrik harcamasından mahsup edilecektir. Dolayısı ile Melikgazi Tesislerinin tamamı bu üretimden karşılanacaktır. Güneş enerjisi santrali 3 yılda kendini amorti edecek olup, santral 10 Ocak 2016 tarihi itibari ile elektrik üretmeye başlamıştır. Çevreci bir belediye anlayışıyla yenilenebilir enerji konusunda hem destek vermek hem de örnek teşkil etmek için önemli bir yatırım. Kamunun yapmış olduğu en büyük çatı üstü güneş enerjisi santralini kurduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Melikgazi Belediyemize hayırlı olsun diyor, yüklenici firmalarımıza teşekkür ediyorum. Yerli yatırımları önemsiyor, destekliyoruz ? dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Türkiye´nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelinin hizmete sunulması için 12 Şubat 2016 Cuma günü saat 13.00´da yapılacak törenin tüm Kayserili halkın davetli olduğunu sözlerine ekledi.



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı