YILDIZ, ?BU SALDIRI HİÇ BİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ?

YILDIZ, ?BU SALDIRI HİÇ BİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ?

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Suriye İdlib´de meydana gelen kimyasal saldırıya tepki gösterdi. Yıldız, ?Bu saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez? dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, parti il binasında yaptığı açıklamada Esed rejiminin düzenlediği Suriye İdlib´de meydana gelen kimyasal saldırıya tepki gösterdi.
Yıldız, ?Tabi şuana kadar Suriye´de Esed rejiminin katliamını dünya seyircisiz kalmadı. 600 bin kişinin katledildiği bir ülkede ara ara kimyasal silahlar kullanıyordu. Önceki gün İdlib´de yine kimyasal silah kullanıldı. Yaşlı genç çoluk çocuk kadın kız demeden burada kimyasal silahla beraber katledildi öldürüldü. Bir suçun kimyasal silah olmayışı onu makul hale getirmez. Ama kimyasal silah kullanmak bırakın İslami olmayı insanı bile olmanın çok ötesine götürüyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Ama bir o kadar daha üzücü ve sıkıntı doğuran konu Türkiye´de bununla alakalı tiye alabilecek alay edebilecek kadar insanlık dışı yorumların yapılmış olmasıdır. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Bir kısım insanların hayvanlara gösterdiği hassasiyeti onda birini Suriye´deki kardeşlerimize göstermesi beklenirdi. Ama insanlığın tamamen durduğu insanlığın tamamen yok olduğu ne yazık ki, kesitler var buda onlardan bir tanesi? dedi.
YILDIZ´DAN KERKÜK MECLİSİ´NE ´BAYRAK´ TEPKİSİ
Kerkük İl Meclisi´nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi´nin (IKBY) bayrağını asma kararını da sert bir dille eleştiren Yıldız, ?Şimdi Irak´ın kendi anayasasına göre Irak halkının kendi verdiği kararla beraber gerek Erbil´e gerekse Kerkük´e gerekse Basra bölgesine ve Bağdat bölgesine ayrıştırdığı bir alan var. Buna karar veren Irak´ın dışındaki güçler değil Irak halkının kendisi. Buna göre Kerkük´e bir kürt bayrağının asılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunu Barzani´yle alakalı sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar o bayrağın orada asılı kalması ileriye dönük Irak´la alakalı Irak´ın toprak bütünlüğünü korumayla alakalı ciddi tehditler oluşturur. Bizim gerek kendi toprak bütünlüğümüzle alakalı gerekse komsularımızın toprak bütünlüğüyle alakalı çok net bir kararlı duruşumuz var. Bunun Irak´a fayda sağlamayacağını düşünüyoruz. Mutlaka Erbil yerel yönetiminin bununla alakalı daha aklıselim bir tavır ortaya koymasını bekleriz. Orada başka ülkelerinde yardımıyla böyle bir tavır takınmak hiçbir şekilde kabul edilemez? diye konuştu.
?16 NİSAN´DA İNŞALLAH KAYSERİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR?
16 Nisan´da yapılacak referandum öncesi çalışmaları da değerlendiren Yıldız, ?Yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Sayın il başkanımızın seçim koordinasyon merkezimizin gerek milletvekillerine gerekse belediye başkanlarına gerekse teşkilatımıza verdiği görev çerçevesinde bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah Kayseri üzerine düşeni yapacaktır. Şimdiye kadar bundan önceki seçimlerde üzerine düşeni yaptığı gibi ve Ankara´nın Türkiye´nin siyasi yükünü önemli yükünü zaten omuzlayacaktır. İyi bir oy oranıyla beraber Kayseri ?Evet´ diyecektir? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı