YILIN EN İYİ YEREL YÖNETİCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

YILIN EN İYİ YEREL YÖNETİCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Anadolu Yerel Yönetimler dergisinin 4’üncüsünü düzenlediği ‘Yılın En İyi Yerel Yöneticisi’ organizasyonunda, merhum KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş onur ödülü aldı.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törende, 630 aday arasından kullanılan 3 bin oyla belirlenen 115 belediye başkanı ödül aldı. 'Yılın En İyi Yerel Yöneticisi Onur Ödülü' merhum KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a verildi. Törende Denktaş’ın adının okunmasıyla duygulu anlar yaşandı.
Törende bir konuşma yapan eski Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Şükrü Karatepe, Türkiye’de bir anayasa probleminin olduğunu ifade etti. Bu problemin bütün partiler tarafından kabul edildiğini söyleyen Karatepe, “Darbe anayasası var. Bu anayasa bu kadar değişiklik geçirmiştir, üçte ikisi değişmiştir. Buna rağmen toplumda uzlaşma sağlanamamıştır. O halde bu anayasa değişmelidir fikri toplumuzda yaygındı. Sonuç olarak partiler arasında görüş ayrılıkları vardı. Bunları gidermek için epey bir çaba gösterildi. Neticede Meclis'te bir anayasa komisyonu oluşturuldu. 1982 Anayasası yürürlüğe girdiğinde özellikle teşkilatlanma hürriyeti ve kişi hakları hürriyeti bakımından getirdiği sınırlamalar nedeniyle neredeyse Cumhuriyet dönemindeki kazanımlarımızı götürecek boyutlarda riskler taşıyor” dedi.
Karatepe, konuşmasının devamında, “Zaman içerisinde yapılan değişikliklerle bunlar düzeldi ama yine de hala sivil bir anayasa niteliği kazanmadı pek çok yön itibarıyla. Anayasaların üç temel özelliği vardır. Birincisi siyasetin düzenlenmesi, ikincisi idarenin düzenlenmesi, üçüncüsü ise siyaset ve idarenin aktif hale gelmesi durumunda vatandaşa gelecek zararın giderilmesi için vatandaşın hak ve hürriyetinin korunmasıdır” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır ise, “Halkın ayağına hizmet götürüyorlar, bu yönden çok büyük bir önem taşıyorlar. Kayseri’nin bugünkü haline gelmesinde Osman Kavuncu'nun büyük emeği var. Tarihi dokuyu koruyarak da şehri modernize etmek büyük önem taşıyor. Kayseri de bu tarihi koruyor. Mimarların şahı Kayseri’den çıkmış. O bakımdan Kayseri’nin tarihi dokuyu koruması çok önemli. ERÜ de bu tarihi korumak için var gücüyle çalışıyor. Eski yapılardaki taş işçiliğini canlandırmak istiyor” şeklinde konuştu.
Törende ödül alan Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ise Van depreminde Türkiye’nin batısıyla doğusunun bir araya geldiğini ifade ederek, “Depremde 630 vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye yaşanan depremde bir araya geldi. Yaralarımızı sardık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından belediye başkanlarına ödülleri verildi. Törende ödül veren milletvekili Bakır’a Ahlat’a özgü el yapımı baston hediye edildi. Denktaş’a verilen onur ödülünü ise eski Kıbrıs Başbakan Yardımcısı ve Dişişleri Bakanı Serdar Denktaş aldı.

 



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da