YOL - İŞ SENDİKASINDAN RAPOR EYLEMİ

YOL - İŞ SENDİKASINDAN RAPOR EYLEMİ

Yol-İş Sendikası Kayseri Şubesi, yıllardan bu yana Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan taşeron işçilerinin kadroya geçmeleri konusunda mahkeme kararının olduğu ve bu kararın uygulanmadığı gerekçesiyle AK Parti il binası önüne yürüdü. Yürüyüşün ardından

AK Parti İl binası önüne yürüyen Yol- İş Sendikası Kayseri Şubesi üyeleri, yaptığı yazılı bildiride, "Uzun yıllardan beri Karayolları Genel Müdürlüğü iş yerlerinde taşeron işçisi adı altında Türkiye genelinde 8 bin 500 kişi çalışmakta olup, Türkiye Yol - İş Sendikası bu işçileri örgütlemiş ve adlarına dava açmak suretiyle karayollarının asıl işçisi olduklarını tespit ettirmiştir. Sava Yargıtaya da onaylanmak suretiyle kesinleşmiş olup, 2 yıldır süren görüşmeler neticesinde mahkeme kararlarının uygulanması gerçekleşmediğinden 20 Ocak 2014 Pazartesi sabahı saat 08.30`da sendikamızın almış olduğu karar gereğince viziteye çıkma eylemi gerçekleştirilecektir" ifadeleri kullanıldı.
Yaptıkları eylemle ilgili konuşan Yol - İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Adem Özokutan, "2002 yılından beri Karayolları Genel Müdürlüğü iş yerlerinde 11 bine yakın işçi taşeron adı altında çalışıyorlar. Bu iş yerleri aslında karayollarının asıl işini yaptığı mahkemelerce tespit edilmiş olup, açmış olduğumuz davaları kazandık. Mahkemeler bizim lehimize karar verdi. Bu işçiler taşeron işçisi değil, karayollarının asıl işçisidir. Mahkeme bu işçilerin toplu sözleşmeden yararlanması gerektiği söyledi. Yargıtaya gittik. Yargıtay’da bizim beklentimiz sonucunda karar verdi. Yani bizler 2011 yılından beri kadromuzun verilmesini istiyoruz. İsteğimiz sadece mahkeme kararları uygulansın. Başka bir amacımız yok. Zaten hükümette son zamanlarda televizyonlarda bu konuyla ilgili basın birçok açıklamalar yaptı. Arkadaşlarımızda bir beklenti içine girdi. Akabinde yetkililer `kadro yok` deyince arkadaşların morali bozuldu. Hepsi hastanede. Biz AK Parti’ye sorunlarımızı anlatan dosya verecektik. Yetkilileri bulamadık. Daha sonra biz dosyaları tekrar getirerek yetkililere teslim edeceğiz" diye konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor